Kuntz, yıkılan hayallerini anlattı

TFF'nin geçtiğimiz gün yollarını ayırdığı A Milli Takım eski teknik direktörü Stefan Kuntz yıkılan hayallerinden bahsetti. Kuntz, "En büyük hayallerimden biri, Almanya'da ev sahibi olduğum Avrupa Futbol Şampiyonası'na Türk Milli Takımı'yla katılmaktı" dedi.

Spor 22 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Kuntz ayrılığı sonrası ilk kez açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım, Eskişehir’de Ermenistan’la berabere kalıp özel maçta Japonya’ya mağlup olunca fatura kesildi. TFF, 2021 Eylül ayından bu yana takımın başında olan Stefan Kuntz’la yollarını ayırdı. Alman teknik direktör yolların ayrılmasından sonra ilk kez konuştu.

Kuntz yönetimi süresince 20 maça çıktıklarını 12 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldıklarını belirtti. A Milli Takım’da birlikte çalıştığı isimlere teşekkür eden Kuntz “İki yıl boyunca çalıştığım tüm oyuncularıma, teknik ekibime ve Türk taraftarlara teşekkür ediyorum. Türk Milli Takımı’na ve özellikle Türk halkına Almanya’da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde başarılar diliyorum.” dedi.

Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi bitti! Montella sesleri yükseliyorMilli Takım’da Stefan Kuntz dönemi bitti! Montella sesleri yükseliyor

Kuntz ayrıca yönetimi süresince Salih Özcan ve Ferdi Kadıoğlu gibi isimleri Milli Takım’a kazandırmış olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Hedeflerinden birinin genç futbolcuları keşfetmek ve desteklemek olduğunu söyleyen deneyimli isim “Benim dönemimde 22 oyuncu ilk kez milli takıma alındı. Bu oyuncuların yaş ortalaması 23.27 ve bu oyuncuların 10’u, büyük kulüplere gitti. Mesela Arda Güler’in Real Madrid’e transferi.” değerlendirmesinde bulundu.

Stefan Kuntz ayrıca yıkılan hayallerinden “En büyük hayallerimden biri, Almanya’nın ev sahibi olduğu Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı’nın teknik direktörü olarak yer almaktı. Ne yazık ki bu artık gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldı.” cümleleriyle söz etti.

'Samuraylar Alman teknik direktörlerin kabusu'‘Samuraylar Alman teknik direktörlerin kabusu’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.