Aspendos’ta Gala Konseri ile veda: Tan Sağtürk kapanışta konuştu

Aspendos Opera ve Bale festivali Gala Konseri ile sona erdi. Festivalin kapanışında göreve yeni atanan Tan Sağtürk' de tarihi mekândaydı. Bu özel gecede ünlü bestecilerin sevilen aryaları antik tiyatroyu dolduran sanat severler için seslendirildi.

Kültür Sanat 23 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Gala Konseri ile sona erdi. Kapanış konserinde sopranolar Gülbin Günay, Nurdan Küçükekmekçi, Perihan Diana Nayır ve Feryal Türkoğlu, mezzosoprano Ferda Yetişer, tenor Erdem Erdoğan ve bas Tuncay Kurtoğlu sahne aldı. Sanatçılara sahnede, şef Tolga Atalay Ün yönetiminde Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk antik tiyatrodaki kapanışa katılanlar arasındaydı. Geçen hafta bu göreve atanan Sağtürk’ün yanı sıra Antalya Valisi Hulusi Şahin de konseri izledi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk

Tan Sağtürk genel müdür kimliğiyle Aspendos’ta

Festivalin kapanışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Tan Sağtürk,sanatseverler ve sanatçılarla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Sağtürk yaptığı açıklamada: “Festivallerimizi yıllardır burada düzenliyoruz. Bizim için Aspendos’umuz çok değerli. Bu festivale ilgi gerçekten yoğun oluyor, daha da yüksek olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tür festivaller özendirici oluyor. İlerleyen yıllarda hem sanatsal hem de kalite anlamında daha öteye taşıyabileceğimiz bir hale getireceğiz” dedi.

4 Eylül’de Aida operasıyla başlayan 30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin kapanış konserinde ünlü bestecilerin eserleri seslendirildi. Konserde, Çaykovski, Rahmaninov, Dvorak, Donizetti, Bizet, Puccini, Mozart ve Mascagni gibi ünlü bestecilerin seçkin eserleri seslendirildi.

Önceki gün sona eren festivalde dünyaca ünlü yapıtlar sanatseverlerle buluşmuştu. Aspendos’un tarihi atmosferinde ‘La Bayadere, Kuğu ‘Gölü’ ve ‘Tosca’ izleyiciyle buluşan diğer eserler oldu.

Türkiye, UNESCO listesindeki 21 eserle dünyada 14. sıraya yükseldiTürkiye, UNESCO listesindeki 21 eserle dünyada 14. sıraya yükseldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.