Böyle yeşillendi Olimpiyat Stadı! Hulk sahada

İstanbulspor - Galatasaray maçında Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zemini güzel gözüksün diye yeşil boya atıldı. Futbolcular çizgi roman kanramanı Hulk'un rengine büründü.

Spor 28 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
İstanbulspor - Galatasaray yerdeki boya nedeniyle futbolcular çizgi roman kahramanı Hulk'ın rengine büründü.

Tarih 10 Haziran 2023. Şampiyonlar Ligi finali Manchester City ile Inter arasında oynanıyor. UEFA denetiminde uzun süredir kontrol edilen sahada hali gibi çimler var. City maçı 1-0 kazanıp Şampiyonlar ligi kupasını kazanıyor. Aradadan 3.5 ay geçiyor. UEFA denetiminden sonra kaderine terk edilen Atatürk Olimpilat Stadı adeta tarlaya dönüyor.

‘Patates, soğan ekin’

18 Eylül’de sosyal medyadan paylaşım yapan DHA muhabiri Ali Danaş şunları yazıyor: “Atatürk Olimpiyat Stadı’nda her şey CL finaline kadarmış..Zemine bakmayı tamamen bırakmışlar.. Rezalet bir zemin var artık…Patates, soğan ekin de değerlensin bari…”

Kerem ve Icardi tarihi penaltıyı değil 3 puanı haneye yazdı!Kerem ve Icardi tarihi penaltıyı değil 3 puanı haneye yazdı!

Gıda boyasıyla makyaj

Bu paylaşımın üstünden bir hafta sonra İstanbulspor ile Galatasaray Olimpiyat Stadı’nda sahaya çıkıyor, Ancak gerek tribündekiler gerekse televizyon başındakiler yemyeşil bir zemin görüyor. Ancak bunun bir makyaj olduğu karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında ortaya çıkıyor. Yere düşen futbolcuların formaları, elleri hatta saçları dahi yeşil oluyor. Yayıncı kuruluş beIN SPORTS’tan Deniz Biricik bunun nedenini şöyle açıklıyor: “Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yanan çimler, makyajlama çalışması nedeniyle gıda boyasıyla yeşile boyandı.”

Galatasaray sosyal medyadan ‘Sahaya yeşil formayla çıkmadık’ diyerek yaşanananlarla dalga geçti.

Torreira: Benim aklıma da Hulk geldi

Gıda boyasıyla adeta ‘yeşil adam’ olan Galatasaray’un Uruguaylı futbolcusu Lucas Torreira için kendi kulübü dahil çizgi roman kahramanı Hulk benzetmesi yapıyor.

Sarı kırmızılılar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘Hulk karakterinde değişiklik zamanı. Marvel’ diyerek göndermede bulunuyor. Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Lucas Torreira, “Maç önünde Hulk benzetmesi aklıma gelmişti. Çok polemik yaratmak istemiyorum. Lig çok mücadeleci ve kaliteli bir lig. Zeminin daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum” diyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, her yerde Süper Lig’in marka değerini yükseltmekten söz ederken yaşanananlar büyük bir ironi olarak tarihe geçiyor.

Ve Galatasaray Tete için resmen FIFA'lık olduVe Galatasaray Tete için resmen FIFA’lık oldu

Çizgi kahraman Hulk

Saha zemine serpilen boyadan yeşillenen Lucas Torreira’nın benzetildiği Hulk, Marvel Comics firmasının yarattığı bir çizgi roman kahramanı. Yeşil renkli dev Stan Lee ve Jack Kirby tarafından hayal edilip çizildi. İlk macerası, 1 Mayıs 1962 yılında ‘The Incredible Hulk’ adıyla yayınlandı. Hikaye, bir deney sırasında radyasyondan etkilenen bir bilim insanının öfkelendiğinde mutasyona uğrayıp yeşil bir deve dönüşmesini konu ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.