Ve Galatasaray Tete için resmen FIFA’lık oldu

Galatasaray'ın Shakhtar Donetsk'ten bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Brezilyalı oyuncu Tete ile ilgili başı dertte. Ukrayna ekibi hem futbolcu hem sarı kırmızılıları FIFA'ya şikayet etti.

Spor 27 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Tete, Galatasaray'a bonservis ücreti olmadan geldi.

Savaş nedeniyle Shakhtar Donetsk ile 31 Aralık’ta bitecek olan sözleşmesini fesheden Tete, Galatasaray’a transfer oldu. Cim Bom, yıldız oyuncu ile sözleşme imzaladı ve bonservis bedeli ödemedi. Galatasaray yönetimi, 3.1 milyon euro imza ücreti ve 2.8 milyon euro’luk yıllık ücret karşılığında transferi tamamladı.

Ukrayna ekibi, Brezilyalı kanat oyuncusunun 2023 sonuna kadar sözleşmesi olduğu için feshi tek taraflı olarak yapmaya hakkı olmadığını savunarak FIFA’ya başvurdu. Shaktar’ın iddiasına göre Brezilyalı futbolcu, kiralık olarak forma giydikten sonra Ukrayna’ya döndüğü için FIFA’nın Rusya ve Ukrayna’daki yabancı futbolculara tanıdığı 30 Hazirana kadar tek taraflı sözleşme fesih hakkını kaybetti. Ukraynalılar hem Tete’yi hem Galatasaray’ı FIFA’ya şikayet etti.

Hamit Altıntop'tan itiraf gibi açıklama: Fatih Terim'i istemedi mi?Hamit Altıntop’tan itiraf gibi açıklama: Fatih Terim’i istemedi mi?

Galatasaray’dan KAP bildirimi

Galatasaray’dan konuyla ilgili Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklama geldi. Açıklama şöyle: “2023-2024 birinci transfer ve tescil döneminde sözleşme imzalanan profesyonel futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins’in eski kulübü FC Shakthar Donetsk tarafından, Mateus Cardoso Lemos Martins ile olan oyuncu sözleşmesinin kendileri tarafından haklı nedenle feshedildiğinin tespiti ve Mateus Cardoso Lemos Martins’in, oyuncu sözleşmesinin haklı nedenle feshine sebep olduğu iddiasıyla, profesyonel futbolcumuz Mateus Cardoso Lemos Martins ve şirketimiz aleyhine FIFA nezdinde başvuruda bulunulmuştur. FIFA nezdinde yürütülecek olan yargılamaya ilişkin süreç şirketimiz tarafından titizlikle takip edilmektedir.”

Dursun Özbek: Tete'de risk görmedik... Erden Timur: Ziyech'in sağlık kontrolleri bitmek üzereDursun Özbek: Tete’de risk görmedik… Erden Timur: Ziyech’in sağlık kontrolleri bitmek üzere

Fenerbahçe hukuki sorun görmüştü

Fenerbahçe, 7 Ağustos’ta Tete’nin menajerler tarafından önerildiğini, yapılan değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin uygun olmadığı kanaatine varıldığını açıklamıştı. Sarı-lacivertli kulüp, yaptığı açıklamada “Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır” damişti. Tete, daha sonra Galatasaray’a imza atmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.