Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı’na eserleriniz damga vuracak

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilerine açtı. Selçuk Bayraktar, 'Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak' dedi.

Siyaset 28 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Dünyanın en büyük, Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, dün İzmir Çiğli Havalimanı’nda saat 09.00 itibariyle ziyaretçilere kapılarını açtı. Sabahın erken saatlerinden itibaren İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği festivalin resmi açılış töreni ise saat 13.00’te gerçekleştirildi. Açılış törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, İzmir Valisi Süleyman Elban, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve AK Parti İzmir milletvekilleri katıldı.

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Ege’nin incisi, Efeler diyarı, güzel İzmir milli mücadelemizin sembol şehri. Türk milletinin bağımsızlık yürüyüşünde İzmir’in kurtuluşu önemli bir dönüm noktası. İzmir tutsaklığı kabul etmemiş, düşmana boyun eğmemiş ve başkaldırmıştır. Gazeteci Hasan Tahsin Bey, İzmir’in kurtuluşu yolunda ilk kurşunu sıkmıştır. Bu ilk kurşun, işgale direnişin kıvılcımını yakarken tüm Anadolu’yu saracak bağımsızlık ateşinin sembolü olmuştur. Türk milletinin kodlarında esaret yoktur ve bu gerçek Büyük Taarruz ile birlikte tüm dünyaya bir kez daha kanıtlanmıştır. 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz’un akabinde, 9 Eylül sabahında İzmir’in kurtuluşu hasta adam zannedilen, öldü bitti denilen Türk milletinin küllerinden doğuşunun nişanesi olmuştur. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum” dedi.

Konuşmasında İzmir’in Türkiye tarihindeki kritik önemine dikkati çeken BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, şunları söyledi:

“İzmir, Kurtuluş Savaşı’nın zafere ulaştığı, Türk milletinin bağımsızlık meşalesinin yandığı yerdir. Bu vesileyle bağımsızlık mücadelemizi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. İleri teknoloji ve inovasyon bireylerin hayatını kolaylaştırdığı gibi toplumların kaderini de değiştirme gücüne sahiptir. Bugün dünyanın tartıştığı yapay zeka teknolojisi birçok alanda hayatımızı kolaylaştırdığı gibi entelektüel kapasite gerektiren işleri de daha verimli hale getiriyor. Dünyadaki değişimi, devinimi ileri teknoloji sürüklüyor. Değişimin motoru da dev şirketlerden ziyade küçük teknoloji girişimleri. Girişim ekosisteminin maalesef işe başlarken ilk cümlesi insanlığın faydası değil de daha çok kazanmak. İnsanoğlu yüksek teknolojinin hızlı ve kuralsız deviniminin sosyal etkilerine yetişmekte zorlanıyor. Covid-19 salgınında dünyanın temel düzeyde teknolojiye sahip solunum cihazını üretmekte ne kadar yetersiz kaldığını hepimiz gördük. O süreçte dünya bu basit ama ölümcül yetersizliği uzun süre sorguladı. Akabinde insanlığın temel ihtiyaçlarına, problemlerine çözümler olacak alanlara yönelmeye başladı. Aynı dönemde bizler teknolojiyi kadim medeniyetimizin iyilik, adalet ve merhamet değerleriyle harmanlayarak insanlığa nefes olabilmek için çaba gösterdik. ASELSAN, Biyosis, Arçelik ve BAYKAR olarak geliştirdiğimiz solunum cihazlarıyla imkansızlıklarla boğuşan halklara, mazlumlara ve insanlığa nefes olmaya çalıştık. Dünya bırakın solunum cihazı parçalarının dahi satışını yasaklarken, Türkiye hem kendi ihtiyacını karşıladı hem de binlerce cihazı ihraç etti. Bilgiyle donanmak bize sadece teknik bir avantaj sağlamaz aynı zamanda hayatın gerçek anlamını da keşfetmemize yardımcı olur.”

Festivalde, Kızılelma, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Bayraktar TB2, Cezeri, Hürjet, Altay tankı ilgi odağı oldu. Program kapsamında F16 ve Solo Türk uçuşları başladı. Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olan TEKNOFEST kapsamında birbirinden farklı kategorilerde düzenlenecek teknoloji yarışmalarında, ilkokul seviyesinden ortaokul, lise, üniversite, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce genç hayallerini gerçekleştirmek için yarışacak.

Bayraktar'dan 'Siyasete girecek misiniz?' sorusuna yanıt: Mücadele neyi gerektiriyorsa yapacağızBayraktar’dan ‘Siyasete girecek misiniz?’ sorusuna yanıt: Mücadele neyi gerektiriyorsa yapacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.