Teknofest bu yıl da yarışmacı rekorunu kırdı

Bu yıl Adana'da düzenlenmesi planlanan Teknofest'e bu yıl 1 milyon 600 binden fazla kişi yarışmacı olarak başvuru yaptı. Geçen yıl 1 milyon kişinin başvuru yaptığı festival bir kez daha rekor tazeledi.

Bilim Teknoloji 27 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: AA

Her yıl pek çok gencin ve teknoloji şirketinin katıldığı Teknofest ülkenin en büyük festivallerinden biri haline geldi. Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, söyleşiler gibi pek çok etkinliğin yapıldığı festival geçen yıl büyük bir coşkuyla geçti. Festival bu sene de epey coşkulu geçecek görünüyor.

Bu yıl Adana’da yapılacak Teknofest 2024’ün teknoloji yarışmalarına 1 milyon 630 bin yarışmacı ve 788 bin 161 takım başvurdu. Geçen yıl Teknofest’te bir milyon kişi ve 337 bin 744 takım yarışmıştı. Yani bu yıl takımların sayısı iki katı aştığı gibi yarışmacılara da yeni 300 bin kişi eklendi. 

Festivale 2018’de 20 bin yarışmacı ve 4 bin 333 takım, 2019’da 50 bin yarışmacı ve 17 bin 373 takım, 2020’de 100 bin yarışmacı ve 20 bin 197 takım, 2021’de 200 bin yarışmacı ve 44 bin 912 takım, 2022’de ise 600 bin yarışmacı ve 154 bin 34 takım katılmıştı.

Teknofest’in Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya paylaşımında yaptığı açıklamada “Yine, yeni, yeniden rekor kırdık” dedi.

Festival bu yıl 46 ana kategori ve 117 alt kategoride teknoloji yarışmalarına ev sahip sahipliği yapacak.

Geçen yıl seçim zamanına yakın gerçekleşen törene en çok damgasını vuran konulardan biri de Selçuk Bayraktar’ın açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı yarışan Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderme yaparak “Bu meydan (Atatürk Havalimanı) geleceğini yabancı şirketlerin güdümünde görenlerin değil Türk istiklalini Türk gençlerinde görenlerin meydanıdır” demesiydi.

Sonrasında Kılıçdaroğlu ve Bayraktarlar arasında tartışma çıkmış, Kılıçdaroğlu “Bu kadar siyasallaşmayın. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz. İstikbalde başarılı bütün Türk girişimcilerimize yer var. Uzay hepinize yetecek kadar geniş” demişti.

Geçen yılki festivale damga vuran şeylerden biri de Ukrayna savaşında sıkça kullanılan TB2’lerin daha gelişmiş versiyonu TB3 silahlı insansız hava aracının ilk kez gösterime çıkmasıydı.

Bu yılki festivalin ne zaman yapılacağı henüz belli değil, ama bu kez seçimden sonra düzenlenecek.

Bayraktar TB3 ilk kez TEKNOFEST'teBayraktar TB3 ilk kez TEKNOFEST’te

Kılıçdaroğlu’yla Bayraktar kardeşler polemikte: Uzay hepinize yetecek kadar genişKılıçdaroğlu’yla Bayraktar kardeşler polemikte: Uzay hepinize yetecek kadar geniş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.