Fenerbahçe uzattı ama Milano’nun fiyakasını bozdu

Fenerbahçe, uzatmaya giden maçta Milano'yu 85-82 devirerek EuroLeague'e iyi bir başlangıç yaptı. Milli Takım'da oynama hakkını aldığı ceza ile kaybeden Scottie Wilbekin maçın oyuncusu oldu.

Spor 7 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Willbekin, 17 sayıyla Fenerbahçe'nin en skorer oyuncusu oldu.

EuroLeague’in ilk haftasında Fenerbahçe, Mirotic trasferiyle büyük sükse yapan ve iddiasını büyüten İtalyan ekibi Milan’ı konuk etti. Üç sayılık atışlarda yüksek yüzdeli isabet oranıyla karşılaşmaya başlayan konuk takım, skor yükünü Guduric’in çektiği sarı-lacivertlilere karşı ilk periyodu 23-19 önde bitirdi.

İkinci çeyrekte oyunu dengeleyen Fenerbahçe, 16. dakikada Wilbekin’in üç sayılık basketiyle öne geçti: 30-29. Bu periyotta iyi savunma yapan ev sahibi ekip, Mirotic’ten skor katkısı alan İtalya ekibi karşısında devre arasına 38-35 üstün girdi.

Fenerbahçe'de hem rekor kırdı, hem artıya geçtiFenerbahçe’de hem rekor kırdı, hem artıya geçti

Üçüncü periyoda Voigtmann’ın sayılarıyla iyi başlayan Milan’a Madar ve Papagiannis’in basketleriyle cevap veren Fenerbahçe, 27. dakikada 55-45’lik skorla farkı çift hanelere taşıdı. Mücadelenin final periyoduna ev sahibi ekibin 62-54’lük üstünlüğüyle gidildi.

Son çeyreğe etkili hücum ederek giren konuk ekip, 36. dakikada Mirotic’in üç sayı isabetiyle 69-68 öne geçti. Milan, bu periyotta Papagiannis ile skor üreten Fenerbahçe’ye Melli ile karşılık verdi. Mücadelenin normal süresi 76-76 eşitlikle sona erdi.

Fenerbahçe Wilbekin için CAS’a gidiyorFenerbahçe Wilbekin için CAS’a gidiyor

Uzatma periyodunda Wilbekin ve Pierre’in üç sayı isabetleriyle rakibine üstünlük kuran sarı-lacivertliler, son hücumu iyi savunarak karşılaşmayı 85-82 kazandı ve sezona galibiyetle başladı. Fenerbahçe’de Wilbekin, 19 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Konuk takımda Mirotic’in 27 sayı, 11 ribauntluk double-double’ı mağlubiyeti engelleyemedi. Fenerbahçe, EuroLeague’in ikinci haftasında Valencia deplasmanına gidecek.

İtalyan Datome, Türkçe yaptığı konuşmada, “Sonsuza kadar Fenerbahçeli olacağım” dedi.

Datome için tören düzenlendi

Kariyerine son veren sarı-lacivertlilerin eski İtalyan basketbolcusu Luigi Datome, maç öncesi düzenlenen törenle onurlandırıldı. Taraftarların karşısına çıkarak Türkçe veda konuşması yapan Datome, “Bu salon kalbimin bir parçası. Bu salonu seviyorum, bu renkleri seviyorum, takım arkadaşlarımı, hocalarımı, ofisi, yönetimi, İstanbul’da herkesi ve her şeyi sevdim. Sizi de çok ama çok seviyorum. Burada sadece oyuncular değildik, hep beraber dünyanın en güzel takım olduk. Bana olan sevginiz kupalardan daha önemli. Sonsuza kadar Fenerbahçeli olacağım” dedi.

Fenerbahçe şampiyon gibi başladı!Fenerbahçe şampiyon gibi başladı!

Basketbolda günün sonuçları

Basketbolda günün diğer sonuçları şöyle…

Euroleague: Baskonya-Real Madrid 77-79

Panathianakos – Olympiakos 78-88

Valencia – Monaco 70-65

Türkiye Basketbol Süper Ligi: Samsunspor- Merkezefendi Belediyesi Basket 95-85

Kadınlar Basketbol Süper Ligi: Fenerbahçe – Hatay Büyükşehir Belediyespor 114-48

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.