Beşiktaş taraftarı Galatasaray’ın stadında olacak!

Deplasman yasağı Beşiktaş ve Galatasaray arasında karşılıklı olarak kalktı. İlk yarı Beşiktaş taraftarı Seyrantepe'de, ikinci yarı da Galatasaray taraftarı Dolmabahçe'de tribünlerde yer alacak.

Spor 18 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Beşiktaş taraftarı Galatasaray maçına gidebilecek.

Süper Lig’in 9. hafta karşılaşmasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Dev derbide siyah beyazlı takımın taraftarı tribünde yer alacak. Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki mücadele, 21 Ekim cumartesi günü saat 19.00’da oynanacak.

Beşiktaş, Galatasaray derbisinde deplasman tribünü yasağı uygulanmayacağını ve siyah-beyazlı taraftarlarının Rams Park’ta yer alabileceğini açıkladı. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, “Galatasaray-Beşiktaş müsabakası için toplanan İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, taraftarlarımızın deplasman tribününde yer almalarına karar vermiştir” denildi.

Galatasaray yöneticisi Yazgan sinyali vermişti

Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan, önceki gün yaptığı açıklamara “Deplasman yasağını doğru bulmuyorum. Çocukken İnönü Stadı’nda hep yarı yarıya olurdu. Belki bu söylediğim şimdiki kombinelere bakılınca romantik gelecektir. Biz Manchester seyircisini, Bayern seyircisini ağırlayabiliyorsak, Beşiktaş’ı da Fenerbahçe’yi de ağırlamalıyız. Kendi taraftarımızla da oraya gitmeliyiz” demişti.

Resmen açıklandı... Derbinin mutlak favorisi GalatasarayResmen açıklandı… Derbinin mutlak favorisi Galatasaray

Yöneticiler geçen yıl rakip taraftar istememişti

Geçen sezon Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri derbide rakip taraftar istememişti. İstanbul Valiliği şu açıklamayı yapmıştı: “İl Spor Güvenlik Kurulu’nun 02.08.2022 tarih ve 1 (bir) numaralı kararı aldığı toplantısında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerini temsilen katılan yöneticilerin kendi istekleri ve kabulü doğrultusunda, İstanbul’da bu kulüplerimizin kendi aralarında oynayacağı Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarına misafir takım seyircisi alınmayacaktır.”

Beşiktaş - beIN Sports gerilimi büyüyor! Şimdi de pankartBeşiktaş – beIN Sports gerilimi büyüyor! Şimdi de pankart

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.