Türk futbolundan İsrail saldırısına tepki

İsrail’in Filistin’deki bir hastaneye roketli saldırısı sonrası Türk futbolundan kulüpler ve önde gelen futbolcular tepki gösterdi.

Spor 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Gazze'deki hastaneye saldırılarda yüzlerce insan öldü.

Hamas’ın İsrail’e saldırısı sonrası Ortadoğu’da başlayan savaşın etkisi siviller üzerinden artarak devam ediyor. Son olarak Filistin’deki bir hastaneye yapılan saldırıda yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Bu saldırıya Türk futbolundan da tepkiler geldi.

Büyük kulüpler birer birer paylaşımlar yaptılar. Beşiktaş’ın paylaşımında “Din, dil, ırk ya da kim haklı-haksız şeklinde bakmadan masum sivillerle dolu olan hastanelerin bombalanması kabul edilemez, hiçbir gerekçe bu vahşeti aklayamaz.” sözleri yer aldı.

Galatasaray’ın paylaşımında “Gazze’de masum sivillerin tedavi gördüğü hastanenin bombalanması kesinlikle kabul edilemez!” denildi.

Trabzonspor yaptığı paylaşımda “Gazze’de hastaneye yapılan saldırı sonucunda yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz.” dendi.

Fenerbahçe ise “Masum insanlara yapılanı kabul etmiyoruz, Gazze’de hastanelere düzenlenen saldırıyı kınıyoruz!” sözleriyle saldırıyı kınadı.

Futbolculardan Kerem Aktürkoğlu daha önce de tepki gösterdiği konu hakkında saldırı sonrası bir paylaşım yaptı.

Kerem Aktürkoğlu’ndan paylaşım.

Eski futbolcu Mesut Özil de sosyal medyadan sivillere yapılan saldırıların durdurulması adına çağrı yapan isimlerden biriydi. Özil paylaşımında “Bu dünyada her gün, her saat masum insanların, özellikle de küçük çocukların üzerine bomba atıp onları öldürmenin bir mantığı olabilir mi? Kesinlikle hayır! Bu tam bir kabus! İnsanlık nerede?” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.