Dilan Polat’ın mal varlığına el konan arkadaşı: Kız ben ne bilirim para aklamayı

Haklarında 4 ayrı soruşturma yürütülen Dilan Polat'ın arkadaşı Nez Demir'in de mal varlıklarına el konuldu. Nez Demir, üç yıl önce bir ortaklıkları olduğunu ve bunun bittiğini söyleyerek "Kız ben ne bilirim kara para aklama, Mail order. Ben ne anlarım?" dedi.

Gündem 23 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Dilan ve Engin Polat çifti lüks harcamalarını her fırsatta Instagram’da sergiliyordu. Öyle ki çift sosyal medyanın en fazla konuşulanı haline geldi ve Dilan Polat televizyon programına da çıktı. Burada günlük 750 bin TL harcadığını söyleyen Dilan Polat kahvesine de altın tozu döktü ve  bunu kendisine tepki gösterenleri sinirlendirmek için yaptığını söyleyip kahveyi böyle içti. O anlardan sonra çifti neredeyse tanımayan kalmadı ve  sonra Türkiye’nin gündemine adli olaylarla gelmeye başladılar.

Peş peşe gelen iddialar

Önce Polatlar hakkında Sisi lakaplı Seyhan Soylu ve Muhammed Yakut bazı iddialarda bulundu. İddialardan biri para akladıkları yönündeydi. Bunların ardından Dilan Polat ağlayarak çektiği videoda günde 750 bin lira harcamadığını, kahveye döktüğü altının her restoranda bulunduğunu, kahve bardağına yapıştırılmış altının da sahte olduğunu söyledi.  Art arda yeni gelişmeler olurken Seyhan Soylu ile Engin Polat’ın yemek yediği bir fotoğraf da paylaşıldı ve Seyhan Soylu yurtdışına çıktığını duyurdu. Ancak o sırada Dilan Polat ve Engin Polat’ın iş yerlerine saldırılar da  oluyor ve Dilan Polat hastaneden videolar atıp hasta olduğunu anlatıyordu. Vatandaşlar ise bu kadar şaibeye rağmen çift hakkında neden soruşturma açılmadığını soruyordu ki beklenen oldu: Polatlar hakkında soruşturma başlatıldı, bununla da kalmadı, mal varlıklarına el kondu.

Dilan Polat ve Engin Polat çifti.

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan Polat, eşi Engin Polat, Engin Polat’ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, Dilan Polat’ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu 13 şüpheli hakkında soruşturma yürütüyor. Soruşturma ‘Suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘Suç örgütüne üye olmak’, ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak’ ve ‘Vergi Usul Kanunu’na muhalefet’ suçlarını kapsıyor. Öte yandan şüphelilerin yurtdışına çıkışı da yasaklandı.

Arkadaşı ağlayarak anlattı

Şimdilerde soruşturmaya bir kişi daha dahil oldu: Dilan Polat’ın eski ortağı ve arkadaşı Nez Demir. Nez Demir ile Dilan Polat üç yıl önce ortak, bir dönem de yakın arkadaştılar. Hem kendisinin hem de babasının mal varlıklarına tedbir konan Nez Demir ağlayarak yaşadıklarını anlattı ve çalışanların borcunu ödeyebileceğini ama bunun onur kırıcı olduğunu söyledi. Nez Demir “İstemiyorum, artık illallah geldi bana bunlardan. Üç yıldır görüşmüyorum ben. Lütfen acil şekilde incelensin ve ne oluyorsa olsun. Hayatıma düzgün şekilde devam etmek istiyorum” dedi. Çok mağdur olduğunu söyleyen Nez Demir bunları üç yıl önceki şirket yüzünden yaşadıklarını, yeni şirketle Polatların alakası olmadığını söyledi. Bir şekilde idare edebileceğini, nakit de geldiğini, markalarından satış da yaptığını söyleyen Nez Demir tamamen arkadaş kurbanı olduğunu iddia etti: “Kız ben ne bilirim kara para aklama, Mail order. Ben ne anlarım?”

Polat çifti kaçacak endişesine cevap: Artık kaçamaz ve harcayamazlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.