Türkiye’nin çakarlı araç problemi

Gündem 23 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Eskiden Ankara’da gündelik hayatın son derece sıradan bir parçası olan ama İstanbul’un hemen hemen hiç bilmediği şeylerin başında, korumalı araçlar ve korumalı araç konvoyları gelirdi.

Ankara’da çakarlı araçla sıkışık trafikte sağı solu ittirerek ilerleme görüntüsü sıradandı, kimse önemsemezdi ama biz İstanbul’da kazayla valinin konvoyuna denk gelsek şaşırırdık.

Ak Parti’nin ülkemizde yarattığı değişimlerden biri de maalesef bu: Artık çakarlı araçtan bol bir şey yok ve İstanbul’da da bu duruma şaşırmıyoruz.

O kadar şaşırmıyoruz ki, emniyet şeridine dalan, arkadan siren de çalıp insanı paniğe sokan çakarlı araçlar öyle konvoy falan bile değiller. Bazen içinde 20’li yaşlarda bir çocuğun bile oturabildiği araçlar bunlar. Kendilerini ayrıcalıklı, hepimizden üstün sanan ve trafikte bizimle aynı kurallara tabi olmayan bir yeni sınıf ortaya çıktı Ak Parti sayesinde.

Ama bakın bugün 10Haber’de yayınladık, o yeni hakim sınıf, bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın güvenliğine bir tehdit haline geldi.

Tepesine kendi kendine taktığı çakar lambasıyla bir araç, Yeşilköy’deki Atatürk Havaalanı’nda piste, aprona girdi ve Cumhurbaşkanı’nın uçağının dibine kadar da geldi. Ya içindeki kişi ‘Erdoğan hayranı’ bir genç değil de, bir PKK’lı olsaydı ve roket atarıyla uçağı vursaydı?

Bu çakarlı araç ve içindeki ayrıcalıklı sınıf insan probleminin ne büyük bir problem olduğunu daha nasıl anlatabilirim, bilemedim.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.