‘Gazze’ye gidiyorum’ dedi, bir daha gören olmadı

Manisa'da yaşayan Engin Arslan Gazze'ye savaşmaya gidiyorum diyerek evden çıktı. İki gün sonra ailesine sınırda olduğunu söyleyen Engin'e bir daha ulaşılamadı.

Gündem 25 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Engin Arslan Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaşıyordu. Ailesi 29 yaşındaki Engin’i kafasına koyduğunu yapan ve abartılı yaşamdan uzak duran biri olarak anlatırdı. Ancak Engin’in bu cesaretinin onu Gazze’ye kadar götüreceğinden habersizdiler ve İsrail-Filistin savaşıyla birlikte hayatları altüst oldu.

Engin 13 gün önce işten çıkıp doğruca evine geldi. Annesi Sultan Arslan’ın anlatımına göre arkadaşına gideceğini, orada kalacağını söyledi. Odasına giden Engin eşyalarını toplamaya başladı. Annesi de o sırada onu izliyordu. Engin’in topladığı eşyalar arkadaşında bir gece kalmak için fazlaydı. Annesi şüphelendi ve “Oğlum sen arkadaşına gitmiyorsun” dedi. Engin başta reddetse de annesinin ısrarlı sorularına dayanamadı ve “Gazze’ye savaşa gidiyorum” yanıtını verdi.

Aynı gece eşyalarını toplayan Engin, ailesinin tüm engellemelerine rağmen sabah çantasını da alıp saat 10.30 sıralarında evden çıkıp gitti. Perşembe günü aileyi aramayan Engin’den cuma günü mesaj geldi: “Abla ben sınırı geçtim, bir köye vardım. Camide dinleneceğim, ondan sonrasını bilmiyorum.”

Engin’in bu mesajına ablasından peş peşe yanıtlar gelse de ondan bir daha ses soluk çıkmadı. Ailesi 13 gündür Engin’den haber alma peşinde, nereye gitseler sonuç çıkmıyor. Annesi Engin’in dinine çok düşkün olduğunu ve sürekli namaz kıldığını belirterek “Gazze’de yaşanan haksızlıklara tahammül edemedi. ‘Ben gideceğim anne, ben burada yaşamak istemiyorum. Onları gördükçe ben dayanamıyorum, uyuyamıyorum’ dedi. Oğlum bir seninle olacak iş değil desek de ikna edemedik” diyor.

Engin’in başka bir sorunu olmadığını söyleyen annesi geri dönmese de oğlunun bulunmasını istiyor: “Bir sesini duyalım, yaşadığını bilelim.”

Bahçeli Gazze yolunda vites artırdı: Revan olmazsam namerdimBahçeli Gazze yolunda vites artırdı: Revan olmazsam namerdim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.