KYK yurdunda asansör düştü, bir kız öğrenci öldü, yurt ayağa kalktı

KYK Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda kayan asansördeki öğrenci sıkışıp öldü. Yurt yönetimini asansörün tamirini yaptırmamakla suçlayan öğrenciler olayı yurt bahçesinde protesto etti, çevik kuvvet protestoyu engellemeye çalıştı.

Gündem 26 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Aydın’da Kredi Yurtlar Kurumu KYK’ya bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda önceki gece yarısı saatlerinde asansör bozuldu. İçinde 16 kişi olan asansör kaymaya başlayınca bir öğrenci panikle çıkmaya çalıştı. Ancak asansör o sırada hareket etti ve genç kız sıkışarak öldü. Asansörde mahsur kalan 15 kişi o halde yardım bekledi. İçeride kalan öğrencileri gelen ekipler kurtardı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat olayla ilgili olarak 15 kişilik asansöre 16 kişi bindiğini söylerken öğrenciler asansörün zaten bozuk olduğunu, bunu yönetime söyledikleri halde çözüm bulunmadığını anlattı. 21 Eylül’de asansörün bakımının yapıldığını söyleyen vali “Biz Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında idari soruşturma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz” dedi.

Yurttaki öğrenciler ise KYK yönetimini suçladı.  Toplu halde yaptıkları açıklamada asansörün bozuk olduğunu haber verdikleri halde yönetimin bunu ciddiye almadığını öne sürdü. Çok sayıda öğrenci “Katil KYK” sloganlarıyla yönetimi protesto ederken yurda çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi, bir polis amiri öğrencilere “Dağılmazsanız müdahale edeceğim, biber gazı sıkacağım” dedi. Onlarsa arkadaşlarının öldüğünü, buna tepki gösterme hakları olduğunu vurguladı.

Ölen öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü Sınıf Öğrencisi 22 yaşındaki Zeren Ertaş olduğu öğrenildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı da olayla ilgili açıklama yaparak incelemenin devam ettiğini, yurt müdürünün de açığa alındığını duyurdu. Açıklama özetle şöyle:

“İlk belirlemelere göre zemin katta bulunan asansörün kayması sonucu gerçekleştiği tespit edilen olayda 15 evladımızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmiştir. Bir öğrencimiz panik halinde asansörden çıkmaya çalışırken maalesef hayatını kaybetmiştir. Öğrencimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Yaşanan süreçle ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Bakanlığımız tarafından yurt müdürü açığa alınmış olup olayla ilgili müfettiş görevlendirilerek gerekli incelemeler başlatılmıştır. İncelemeler neticesinde varsa ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

Son bir not: Zeren 9 temmuzda sosyal medya hesabından ölümüne yol açan asansörü gösteren bir paylaşım yapmış, paylaşımda şöyle yazmıştı: “Sadece ölüler görür.”

İstanbul'da üniversite öğrencisine metrobüste taciz: 'Ayağımda su gibi bir şey hissettim'İstanbul’da üniversite öğrencisine metrobüste taciz: ‘Ayağımda su gibi bir şey hissettim’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.