Premier Lig’in kaybedenleri: Manchester United ve Everton

İngiliz futbolunun iki büyük çınarı Manchester United ve Everton, geçtiğimiz sezonun bilançosunu açıkladı. İki büyük kulüp de zarar yazdı.

Spor 27 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Premier Lig'de Manchester United ve Everton eksi yazdı.

Futbol kulüpleri sürekli yaptıkları astronomik harcamalarla gündeme geliyorlar. Birçok dev bu harcamanın karşılığını maç günü gelirleri, sponsorluklar, yayın gelirleri, perakende gibi kalemlerle geri alıyor hatta bazen kâra bile geçiyorlar. Ancak bu harcamaların karşılığını alamayan takımlar mevcut. Bunlardan ikisi İngiliz devleri Manchester United ve Everton.

Manchester United geçtiğimiz sezon 648.4 milyon sterlin gelir elde ettiğini açıkladı. Bu da 2021-22 sezonundan yüzde 11 daha fazla demek. Kulüp, 2018-19 sezonundaki 627 sterlinlik rekor baremini de aştı. Ancak tüm bu artışa ve gelire rağmen takım 28.7 milyon sterlin zarar açıkladı. Buna rağmen bir önceki sezonki 115.5 milyon sterlinlik kayıp düşünüldüğünde gelir-gider kaleminde gelişim olduğu açık. Duyuruda oyuncu maaşları için ayrılan bütçe 331.4 milyon sterlin olarak belirtildi. Bu da bir önceki sezondan 52.8 milyon sterlin tasarruf edildiğini gösteriyor. Fakat United’ın borcu 650 milyon sterlin civarında bu da geçtiğimiz sezondan sonra herhangi bir değişikliğin olmadığını gösteriyor.

Premier Lig’de Tottenham rüzgarı sürüyorPremier Lig’de Tottenham rüzgarı sürüyor

Eksi yazan bir diğer kulüp 68 senedir düşmediği Premier Lig’de kalıcı yeri olan Everton. Maviler de zarar açıklayan ekiplerden biri. 777 Partners’a satış aşamasında olan kulüp için 12 puan silme cezası da tartışılıyor. Finansal fair play kurallarını ihlal ettiği iddia edilen kulüp kalp kırıcı cezayla karşı karşıya kalabilir. Telegraph’ın bu iddiası üzerine Times, 777 Partners’ın söz konusu cezanın alınması halinde kulübü satın almak için yaptığı teklifte indirime gidebileceği yazıldı. Konuyla alakalı yorum yapan Jamie Carragher ise Everton’ın söz konusu sebeple ceza alması halinde Manchester City’nin 5 kez küme düşürülmesi gerektiğini söyledi.

 

Jassim resmen çekildi: Manchester United'ı 8 milyar dolara vermedilerJassim resmen çekildi: Manchester United’ı 8 milyar dolara vermediler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.