Babası için seçtiği milli takımı babası ölünce bıraktı: Abdoulaye Doucure

Premier Lig takımlarından Everton'da forma giyen 30 yaşındaki Abdoulaye Doucure Mali Milli Takımı'nı bırakmayı düşünüyor. Doucure'nin gerekçelerinden bir tanesi de babasının hayatını kaybetmesi. Abdoulaye Milli Takımı babası için seçmişti.

Spor 24 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Abdoulaye Doucoure Mali Milli Takımı'nı bıraktı.

Abdoulaye Doucure Mali Milli Takımı’yla yol ayrımına geldi. Geçtiğimiz sene mart ayında Dünya Kupası Elemeleri kapsamında ilk kez milli formayı sırtına geçiren ve Tunus’a 0-1, 0-0’lık sonuçlarla elenilen karşılaşmalarda forma giyen Doucoure’nin deneyimi çok uzun sürmedi. Oyuncu yaptığı açıklamada “Şu an milli takım konusuna biraz ara verdim. Oradayken birkaç şey yaşandı. Bunlar hoşuma gitmeyen şeylerdi. Tabii ki devrimsel değişiklikler olsun demiyorum. Çok fazla yargılayamam ancak benim açımdan gittiğimde unutulmaz bir anı bırakmadı. Takıma yardım etmek için gelmiştim ancak bunu yapabildiğimi hissetmedim.” dedi.

Doucoure takımla duygusal bağlarının da koptuğunu belirttiği açıklamalarında bunun sebebini şu sözlerle anlattı: “Milli Takıma ebeveynlerim için gitmiştim. Bugün babam öldü ve milli takım benim için daha önemsiz bir hale geldi.”

Premier Lig'de Ali Cabbar olayı: Moises CaicedoPremier Lig’de Ali Cabbar olayı: Moises Caicedo

 

Doucoure diğer yandan artık 30 yaşında olduğunu kariyeri boyunca iki ciddi sakatlık yaşadığını, takımıyla sözleşme sezonunda olduğunu ve kendisine bakması gerektiğini de sebepler arasında gösterdi. Mali Futbol Federasyonu da bu açıklamaların ardından oyuncuyu uzaklaştırma eğiliminde olduğu belirtildi. Mali, bundan yaklaşık 4 ay sonra Afrika Uluslar Kupası’nda boy gösterecek.

Yaz transfer dönemine Premier Lig damgasıYaz transfer dönemine Premier Lig damgası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.