Sanat dünyası: Biz Cumhuriyet’i çok sevdik daima seveceğiz

Cumhuriyet'in 100. yılı tüm ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanırken sanat dünyası da Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için sosyal medya hesaplarına koştu, bayram coşkusuna katıldı. Tarkan'dan Fazıl Say'a, Türkan Şoray'dan Ayşe Kulin'e ünlülerin bayram coşkusu ve kutlama mesajları...

Kültür Sanat 29 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet 100 yaşında. Atatürk’ün kurduğu ve muassır medeniyet seviyesine erişmeyi hedef kıldığı bu yolculukta kültür-sanat elbette ki çok özel bir yere sahip. Cumhuriyet’in 100. yılı tüm ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanırken sanat dünyası da Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için sosyal medya hesaplarına koştu, bayram coşkusuna katıldı. Tarkan’dan Fazıl Say’a, Türkan Şoray’dan Ayşe Kulin’e ünlülerin bayram coşkusu ve kutlama mesajları…

Tarkan: ‘Atamızı saygı, sevgi ve minnetle anıyorum’

Ülkemizin çağdaş ve aydınlık yarınları için bizlere Cumhuriyeti armağan eden Atamızı saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun.

Türkan Şoray: ‘Büyük Atam’a bir Cumhuriyet kadını olarak minnetle’

“Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın bize armağan ettiği Cumhuriyet’in 100.ç yoşıomnı kutlamanın gururu içindeyiz. Cumhuriyet özgürlüğün ve bağımsılığın teminatı eşit yurttaşlık, kadın hakları, çağdaşlık demek. Büyük Atam’a bir Cumhuriyet kadını olarak minnetle…”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Filizakink (@filizakink)

Filiz Akın: ‘Sana olan aşkımız sonsuza kadar ulu önderimiz Atatürk’

“Sana olan aşkımız sonsuza kadar ulu önderimiz Atatürk. Yaşasın Cumhuriyet ve kazanımları. Düşünüyorum da bu çok özel yılı tüm sağlık sorunlarıma rağmen kutlamayı yaşayabildiğim için şükürler olsun… Cumhuriyet’in 100. yılı ve en büyük bayramımız hepimize kutlu olsun.”

Fazıl Say: ‘Cumhuriyetimiz, aslında hepimizin varoluş sebebidir’

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Gururla. Şükranla. Aşağıda hislerimi yazdım:
Cumhuriyetimiz, aslında hepimizin varoluş sebebidir. Bugün biz sanatçılar, müzisyenler, ülkemizde ve dünyada varsak; Atatürk’ün *bir dünya* vizyonuyla kurduğu Cumhuriyetimiz ve dünya yarışında varolma felsefesi sayesinde varız. Müteşekkiriz. 53 yaşındayım, yani bu 100 yılın 53’ünü ben de yaşadım. Gururla kutluyorum 100.yılımızı… Bu kapsamda bir büyük Senfoni, bir Marş besteledim. *Kendi adıma müziğimle cumhuriyete bir armağan vermek ve teşekkür etmek istedim. Her birey gibi ben de gözlemledim. Tarihin ve toplumun akışında; tartıda doğrusu yanlışı, iyisi kötüsü, aydınlığı karanlığı olmuştur. Zıtlıklar olması da doğası gereğidir. Zor dönemlerden, zor virajlardan geçilmiştir elbet. Önemli olan insanlığa gerçek katkılar sunmak ve *Türk halkı olarak* gelecek yüzyıllara aydınlıkla , barış ve güzellikle uzanmaktır. Sevgi ve saygılarımla”

Ahmet Ümit’ten TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda kutlama

“Cumhuriyetimizin 100. yılında, TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’ndayız. 14:00’de söyleşimize, 15:00’de imzamıza bekliyorum…”

Ayşe Kulin: ‘Atatürkümüzün sevgisi kalbimizden hiç eksilmesin’

“Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun ve vatanımızı kurtararak bizi itibarlı medeni bir devlet yapan Atatürk’ümüzün sevgisi kalbimizden hiç eksilmesin.”

Melisa Sözen: ‘Bu toprakların gördüğü en büyük lider olan Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkürler’

“Bu güzel ülke ve halkı için her zaman her şeyin en iyisini istemiş, bu uğurda bir insan ne kadar üstün bir çaba gösterebilirse o kadar çabalamış ve bizi karanlıktan aydınlığa taşımayı başarmış olan, bu toprakların gördüğü en büyük lider olan Mustafa Kemal Atatürk’e 100. yaşını kutladığımız Cumhuriyeti bize armağan ettiği için bütün kalbimle müteşekkirim. Bizlere laik, bağımsız, modern, eğitimli ve hoşgörülü bir toplumda yaşama şansı vermek için en koyu karanlıklara göğüs gererek kurulan Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun!”

Selda Alkor: ‘Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyoruz’

“Cumhuriyetimizin 100. yılında bize bu günleri yaşatmak için savaşan canını veren başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmet saygı sevgi ve minnetle anıyoruz. Ne Mutlu Türk’üm diyene!”

Ferzan Özpetek: ‘Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir’

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

Nurgül Yeşilçay Gençliğe Hitabey’i hatırlattı

“Tam da bugünlerde Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet. Atamızın Gençliğe Hitabesi’ni tekrar hatırlatmak istedim. Sadece gençlere değil, hepimize çok güçlü bir sesleniş çünkü. Günümüz Türkçesi ile anlamını da altyazı olarak ekledim. Ne söylenmek istediğini tam olarak anlayalım. Zaman zaman tekrar tekrar bakmak lazım.”

Cem Yılmaz: ‘Çok yaşa Cumhuriyetim’

“Cumhuriyetimizi bize armağan eden büyük Atatürk, 100.yılda da seni kalpten özlüyor, önünde saygıyla eğiliyorum. Çok yaşa cumhuriyetim.”

Hazal Kaya: ‘Seni çok seviyoruz Ata’m! Daima izindeyiz’

“Senin eserin olan Cumhuriyet ile büyümüş çocuklar, en temel haklarına dünyanın büyük kısmından önce kavuşmuş kadınlar olarak; daha iyiye, daha güzele, daha doğruya ulaşma azmini senden aldık. Her ne olursa olsun “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” olabilmeye dair fikri, cesareti, gücü senden aldık. Bağımsızlığımızın, varlığımızın 100. Yılını kutlarken seni daha iyi anlıyor, daha çok şükran ve minnet duyuyorum. Seni çok seviyoruz Ata’m! Daima izindeyiz! Çok yaşa Cumhuriyet!”

Harun Tekin: ‘Cumhuriyet bir marş değil, henüz yazımı bitmemiş bir şarkıdır’

“Anlaşmak, uzlaşmak, mücadele, direnmek, yenilgi, barış gibi kavramların ne ifade ettiğini yıllar geçtikçe biraz daha iyi anlayan her Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı gibi, güzel ülkemin tüm insanlarının önce birlikte, insan onuruna yaraşır biçimde yaşamayı talep etmekte, sonra, önünde herkesin eşit olduğu yasalara sahip olmakta, ve en önemlisi, bu dünyadaki hayatımızı coşkulu, neşeli, mutlu geçirmenin mümkün ve doğru olduğu konusunda anlaşmalarını dilerim. Bence cumhuriyet bir marş değil, henüz yazımı bitmemiş bir şarkıdır. Ve ben o şarkıya hala büyük aşkla talibim. Bu güzelim şarkıyı yazmaya başlayan sevgili Atatürk’ü ve cumhuriyete emek veren herkesi; ama bugün en çok, bu coğrafyada, o şartlar içinde, laik bir cumhuriyet kurmayı hayal edip bunu başaran canım Atatürk’ü; mahçup ve kararlı bir irade ile; cehennemin ortasında bile yüzümüzü güldürüp gözümüzü ıslattığı her an için sonsuz saygıyla anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.”

Cumhuriyet'in kültür-sanatta 100 akıCumhuriyet’in kültür-sanatta 100 akı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.