Ajax’ta büyü korku… Küme düşme telafuz edilmeye başlandı

Eski Ajax futbolcusu Rafael van der Vaart, takımın PSV mağlubiyeti sonrası konuştu ve 5 puanla son sırada bulunan başkent ekibinin küme düşmesinden korktuğunu belirtti.

Spor 31 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
van der Vaart'ın küme korkusu artıyor.

Ajax, kulüp tarihinin en zorlu süreçlerinden birini geçiriyor. Hollanda devi son olarak ezeli rakibi PSV’ye 5-2 yenildi ve ligin son sırasına demir attı. Rakiplerinden iki maç eksiği olmasına karşın gösterdiği kabul edilemez performansla 5 puanda kalan ekip geçtiğimiz haftalarda küme düşme hattında rakibi olarak görünen Utrecht’e de öne geçtiği maçı 4-3 kaybetmişti.

Ajax altyapısından yetiştikten sonra 2000-2005 yılları arasında kulübün formasını giyen ve buradan ayrıldıktan sonra Hamburg, Real Madrid, Tottenham gibi önemli kulüplerde oynayan Rafael van der Vaart, 5-2’lik yenilgi sonrası açıklamalarda bulundu. van der Vaart “Küme düşmekten çok korkuyorum. Bunu Hamburg ile bizzat yaşadım. Orada da kimse beklemiyordu. Herkes bunu normal karşılıyor ama FC Volendam ve RKC Wallwijk’i yenmek o kadar da kolay değil. İlk yarı bana göre kötü geçmedi ama durumu hafife almamak lazım. Küme düşeceklerini sanmıyorum ama bunu ciddiye almaları gerekiyor” dedi.

Ajax’a ezeli rakibi PSV de acımadı: 5-2!Ajax’a ezeli rakibi PSV de acımadı: 5-2!

1 galibiyet, 2 beraberlik, 5 mağlubiyetle son sırada bulunan ekip bir sonraki maçında 2 Kasım Perşembe günü Volendam ile kendi evinde oynayacak. Hollanda ekibi son olarak Maurice Steijn’dan doğan teknik direktör boşluğunu John van’t Schip’le doldurduğunu açıkladı. Schip son olarak Yunanistan Milli Takımı’nı çalıştırmıştı ve 2021’den bu yana kulüpsüzdü.

Liverpool'lu oyuncular, annesi ve babası kaçırılan Luis Diaz’ı unutmadıLiverpool’lu oyuncular, annesi ve babası kaçırılan Luis Diaz’ı unutmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.