Ölüm kalım akademisi: Yine KYK yine asansör!

Aydın’daki KYK yurdunda ihmaller sonucu yaşanan asansör kazasında bir öğrencinin hayatını kaybetmesinin üzerinden sadece 4 gün geçtikten sonra, Ordu’daki KYK yurdunda da asansör faciası yaşandı: Halatlar koptu, 4 öğrenci yaralandı.

Gündem 31 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

27 Ekim’de Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana gelen asansör faciası sonucu Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti.

Ertaş’ın ölümünün ardından yurt çapında üniversitelerde isyan başlamış, öğrenciler sosyal medyada kaldıkları KYK yurtlarındaki koşulları ve ihmalleri sıralamıştı.

Birkaç saniye daha çıkamasalardı…

Daha bu acı ve isyanın sıcağı geçmeden bir facia haberi de Ordu’dan geldi.

Olay, Efkaf Mahallesi’nde bulunan ve kız/erkek üniversite öğrencilerinin kaldığı KYK yurdunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kız öğrenciler 5’inci katta asansöre bindi. Aşağı hareket eden asansör 4’üncü katta kendiliğinden durdu. Öğrenciler, arkadaşlarının yardımıyla asansörden çıkartıldı. Kısa bir süre sonra ise asansör zemin kata çakıldı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, asansörden çıkan öğrencileri tedbir amaçlı ilçedeki çeşitli hastanelere götürerek tedavi altına aldı.

Fatsa Kaymakamı Avni Kula yurda gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

Çorum KYK’da da asansörde esaret

Çorum’da da dün ayrı bir KYK skandalı yaşandı. Mimarsinan Mahallesi’nde bulunan KYK İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdu’ndaki asansör dün akşam saatlerinde arızalanınca, 6 öğrenci içinde mahsur kaldı. Mahsur kalan öğrenciler, yurt görevlileri tarafından kurtarıldı.

6 öğrencinin asansörde mahsur kalması üzerine yurtta protesto eylemi yapan öğrenciler, “ölmek istemiyoruz” sloganları attı.

Yurt asansörünün arızalanması ve öğrencilerin mahsur kalmasına tepki gösteren çok sayıda öğrenci, yurt bahçesinde toplanarak olayı protesto etti. Yurda gelen Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar da öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı. Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör kazasıda, Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi Zeren Ertaş’ın hayatını kaybettiğini hatırlatan öğrenciler daha sonra yurtlarına geri döndü.

KYK yurdunda asansör düştü, bir kız öğrenci öldü, yurt ayağa kalktıKYK yurdunda asansör düştü, bir kız öğrenci öldü, yurt ayağa kalktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.