Nezarethanedeki Dilan Polat’ın ‘cildi kurudu’ ama Akşener’e de cevap yetiştirdi

Kara para aklama suçuyla eşi ve kardeşiyle birlikte gözaltına alınan Dilan Polat’ın polislerden 'Burası cildime iyi gelmiyor' diyerek 'vitamin’ istediği öğrenildi. Polat, kendisi için 'Kursaklarından gelecek' diyen Akşener’e cevap vermekten ise geri durmadı: 'Bizi kullanarak iktidara saldırıyorlar.'

Öte yandan 10Haber'e konuşan Polat çiftinin avukatı Çağdaş Çelik bugün ifadelerin alınacağını söyledi.

Gündem 1 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Haklarında bundan 2,5 ay önce, 15 Temmuz’da ‘suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘suç örgütüne üye olmak’, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak’, ‘Vergi Usul Kanunu’na muhalefet’ gibi 4 ayrı suçtan soruşturma başlatılan Dilan-Engin Polat çifti, önceki akşam İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonla  ikâmetlerinden gözaltına alınmıştı.

Dün gece ikinci kez sağlık kontrolüne götürülen şüphelilerin gözaltı sürecinin ayrıntıları da suçlamalar kadar konuşuldu. 10Haber’e konuşan Polat çiftinin avukatı Çağdaş Çelik bugün ifadelerin alınacağını söyledi.

‘Burası cildime iyi gelmiyor’

Polat çiftinin emniyetteki işlemleri sürerken, Dilan Polat’ın polisten cildi için vitamin istediği öğrenildi. Polise, “Kullanmam gereken ilaçlar var” diyen Dilan Polat’a hangi ilaçlara ihtiyacı olduğu soruldu. Bunun üzerine Dilan Polat’ın, “Burası cildime iyi gelmiyor, vitaminleri almam lazım” dediği öğrenildi.

Ayrıca Dilan Polat’ın sosyal medya hesabından gün boyu eleştiri getirenlere cevaplar verilmesi dikkat çekti.

Polat’ın gözaltındayken, kendi tabiriyle ‘Sosyal medya hesaplarını kullanan danışmanları’ aracılığıyla tartışmaya girdiği isimlerden biri de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’di.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme dair konulara değindi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın HAMAS için “mücahitler grubu” tarifi yapmasına “Senin amacın ne!” diye tepki gösteren Akşener, son zamanlarda öğrenci ölümleriyle tepkilerin odağına yerleşen Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlar meselesine değinirken ise Dilan-Engin Polat çiftine gönderme yaptı.

Tüm tuşlara bastılar ama olmadı: Dilan-Engin Polat çifti gözaltındaTüm tuşlara bastılar ama olmadı: Dilan-Engin Polat çifti gözaltında

Yurtlardaki ihmallere Dilan Polat göndermeli tepki

27 Ekim’de Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda meydana gelen asansör faciası sonucu Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. Ertaş’ın ölümünün ardından KYK yurtlarındaki ihmaller bir bir ortaya çıkmıştı. Akşener’in gündeminde de KYK yurtları vardı.

Akşener, “KYK yurtlarındaki ihmaller, iş bilmezlik ve niteliksizlik artık çocuklarımızı, canından ediyor. Zeren’in acısı, tüm Türkiye’nin yüreğine, kor gibi düşerken ‘Ölmek istemiyoruz, nitelikli yurt hakkımızdır’ diyen, binlerce gencimiz de, hakkını aramaya başladı. Gençlerimizi, artık bir rezillik boyutuna ulaşan, yurt sorunuyla, yalnız bırakamayız, bırakmayacağız. Cumhuriyet vizyonumuzun, en büyük değer olarak gördüğü gençlerimizi böylesi bir çaresizliğe, terk etmeyeceğiz” dedi.

Sözlerinin devamında haklarındaki kara para soruşturması sebebiyle gözaltına alınan Dilan-Engin Polat çiftine gönderme yapan Akşener, “Her biri Dilan Polat, Engin Polat’a dönmüş çocuklar, bir yandan da KYK yurtlarında yemeklerinde solucan çıkan, sürekli ekmek ağırlıklı beslenen çocuklar. Bunlar Gayretullaha dokunur. Allah bunları kursağından getirir, bunlara sebep olanları kahrı perişan eyler. Allah’ım nasip et, bunların kursaklarından bu haram lokmayı almayı bize nasip et Allah’ım” diye konuştu.

Akşener konuşmasının ardından kürsüyü KYK yurtlarındaki sorunları anlatması için bir üniversite öğrencisine bıraktı.

Gözaltındayken de cevap verebiliyor!

Akşener’in TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmasına ise gözaltındaki Dilan Polat’ın twit atarak cevap vermesi dikkat çekti. Dilan Polat’ın hesabından “Meral hanım bizi dinlemeden yoksulluğun sebebi bizi görmüş. Türkiye’yi yönetme iddiasında bu ayrımcılığı nasıl yapar. Bizden şikayetçi bir vatandaş var mıymış? İddia ederim kendisinden çok bu millete faydamız var garibe yardımımız var. Biz insanımıza bağış yapıyoruz bağışla milletvekili değil. Bizim üzerimizden siyaset yapıp iktidara saldırma nedeni yapmasın. Neredeyse muhalif medya ve muhalefetin iktidarla siyasetin piyonu olacağız” açıklaması yapıldı.

KYK yurdunda asansör düştü, bir kız öğrenci öldü, yurt ayağa kalktıKYK yurdunda asansör düştü, bir kız öğrenci öldü, yurt ayağa kalktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.