Panathinaikos’tan Nunn bombası

Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos, bir süredir Avrupa takımlarıyla ismi anılan Kendrick Nunn'ı transfer ettiklerini açıkladı.

Spor 1 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Kendrick Nunn Panathinaikos'ta.

Kendrick Nunn, NBA’de herhangi bir takımdan tatmin edici kontrat bulamadıktan sonra rotasını Avrupa’ya çevirdi. Geçtiğimiz sezona Los Angeles Lakers’ta başlayan, bekleneni veremedikten sonra Washington Wizards’a takaslanan Nunn burada da gözle görülür bir yükselişe geçemedi. Hal böyle olunca Nunn yeni sezonun başladığı NBA’de aradığı kontratı bulamadı. Şutör gard pozisyonunda görev alan, kariyerine Miami Heat’te başlayan Nunn bir süredir EuroLeague takımlarıyla görüşme halindeydi. Oyuncunun adı Yunan ekiplerinden Olympiacos ile anılıyordu. Ancak Panathinaikos, Kostas Sloukas imzasıyla olduğu kadar olmasa da ses getiren bir çalım daha attı. Takımın başkanı Dimitris Giannakopoulos sosyal medya hesabından Kendrick Nunn’ı kadroya kattıklarını açıkladı. Gelen haberlere göre oyuncu Pana’dan yıllık 1.5 milyon euro net, bonuslarla 2 milyon euro’ya yakın para alacak.

Ergin Ataman yönetimindeki Pana yaz boyunca 10 transfer yaparak EuroLeague’in transfer piyasasındaki en hareketli takımı olmuştu. Ancak sezona istediği gibi başlayamayan takım Avrupa’da oynadığı ilk 5 maçta 2 galibiyet alıp 3 kez mağlup olmuştu. Özellikle gard rotasyonunda Kyle Guy’ın savunmadaki zaafları, Luca Vildoza’nın formsuz başlangıcı, Jerami Grant’in düzen içinde parlayan bir oyuncu olup söz konusu düzenin ortaya çıkamamış olmasıyla bir boşluk meydana geldi. Pana, bu boşluğu doldurmak amacıyla transfer piyasasına yeniden girdi ve Kendrick Nunn’la anlaşma sağlayan takım oldu. 28 yaşındaki Nunn geçen sezon toplam 70 maçta 7.1 sayı, 1.7 ribaunt ve 1.8 asist ortalamaları yakalamıştı.

 

Ergin Ataman'ın Panathinaikos macerası olaylı başladıErgin Ataman’ın Panathinaikos macerası olaylı başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.