Dursun Özbek: Suudi Arabistan’ı Ali Koç onayladı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da yapılacak Süper Kupa finaline Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un onay verdiğini, sarı kırmızılıların kararını TFF'ye henüz bildirmediğini söyledi.

Spor 8 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ali Koç ve Dursun Özbek'e PFDK'den ağır ceza.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçen sezonun şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe’nin Süper Kupa finelini 29 Aralık’ta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynayacağını açıkladı. Hem Fenerbahçe hem Galatasaray Divan Kurulu, Cumhuriyet’in 100. yılında maçın Türkiye’de yapılması konusunda karar aldı.

Fanatik gazetesinin haberine göre Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Süper Kupa finaliyle ilgili iddialarda bulundu. Galatasaray’ın basına kapalı son Divan toplantısında, Dursun Özbek kürsüye çıkmadan önce, Divan heyetinin tüm üyeleri ses veya görüntü kaydı alınmaması yönünde uyardığı, aksi takdirde üyelik düşürmeye kadar giden disiplin cezaları uygulanacağını bildirdiği öğrenildi.

Galatasaray ve Fenerbahçe'den tarihi mutabakatGalatasaray ve Fenerbahçe’den tarihi mutabakat

‘Büyükekşi’ye hemen yanıt vermedik’

Özbek’in bu şartlar altındaki konuşmasında, Süper Kupa ile ilgili şu bilgileri verdi: “Birkaç hafta önce bir gece Mehmet Büyükekşi beni aradı. ‘Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanması fikrine nasıl bakarsınız, Ali Koç ile de görüşeceğim’ dedi. Bu teklife hemen yanıt veremeyeceğimizi, yönetim kuruluyla görüşüp, konuyu Divan kurulumuza taşıyacağımızı söyledim…”

Süper Kupa'nın tarihi değişti! 10 yıllık iddia geldiSüper Kupa’nın tarihi değişti! 10 yıllık iddia geldi

‘Ali Koç bana geri dönmedi’

Süper Kupa finali için Ali Koç’u aradığını belirten Özbek, “Gece geç saatte döndü. Amerika’da olduğunu dönünce arayacağını söyledi. Ancak ABD’den dönünce aramadı. Kulüpler Birliği toplantısı için bir araya geldiğimizde konuyu tekrar hatırlattım. Ali Koç bana ‘Biz o işi onayladık’ karşılığını verdi. Süreç bu şekilde ilerledi, sizlere aynen olduğu gibi aktardım” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.