Bir ‘tahtını yaptı, bahtını yapamadı’ hikayesi: Euronun patronunun oğlu kriptodan batmış!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, 2 oğlundan birisinin kripto varlıklarına yaptığı yatırımların 'neredeyse tamamını' kaybettiğini belirterek, gençleri uyardı. Lagarde oğlunun kendisini dinlemediğini ancak daha sonra haklı bulduğunu söyledi.

Ekonomi 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Kripto paralara mesafeli olduğu bilinen Christine Lagarde'ın oğlunun tüm parasını burada kaybettiği ortaya çıktı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, defalarca uyarmasına rağmen bir çocuğunun kripto varlıklarına yaptığı yatırımların “neredeyse tamamını” kaybettiğini söyledi. Almanya’nın Frankfurt şehrinde öğrencilere yaptığı bir konuşmada kripto varlıklar hakkında değerlendirmelerde bulunan Lagarde konuşmasında çarpıcı bir itirafta bulundu.

Oğlunun para kaybettiğini söyleyen Lagarde “Beni görmezden geldi, bu onun kendi kararıydı ve yatırdığı paranın neredeyse tamamını kaybetti. Daha sonra onunla bu konuda bir kez daha konuştuğumda haklı olduğumu isteksizce kabul etti” dedi. Lagarde’ın 30’lu yaşlarının ortasında iki oğlu bulunuyor. Ancak Lagarde hangi çocuğunun para kaybettiği hakkında bilgi vermedi.

Lagarde, “Sizin de anlayabileceğiniz gibi, kripto paralar hakkında çok az bir fikre sahibim. İnsanlar paralarını istedikleri yere yatırmakta özgürdür, insanlar istedikleri kadar spekülasyon yapmakta özgürdür ancak insanlar suç teşkil eden ticaret ve işlere katılmakta özgür olmamalıdır” dedi.

Lagarde Bitcoin’e kayıtsız kalamadı: Düzenleme gerekiyorLagarde Bitcoin’e kayıtsız kalamadı: Düzenleme gerekiyor

Kripto paralara mesafeli

Lagarde uzun süredir kripto para birimlerine mesafeli davranıyor, onları spekülatif, değersiz ve suçlular tarafından yasa dışı faaliyetler için sıklıkla kullanılan bir araç olarak nitelendiriyor. Geçen yıl yaptığı bir konuşmada kripto para birimlerinin son derece oynak ve tüketiciler için önemli riskler oluşturduğunu belirten Lagarde, politika yapıcıların kripto varlık ekosisteminin nasıl regüle edilmesi gerektiğini dikkatli şekilde düşünmeleri gerektiğini belirtmişti.

Lagarde, blokzincir teknolojisine sahip en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatının aşırı dalgalandığını hatırlatarak, “Kripto ekosistemi ile geleneksel finansal sistem arasındaki artan bağlantılardan sistemik risk kolayca ortaya çıkabilir” uyarısında bulunmuştu.

Lagarde: Ruslar yaptırımları delmek için kripto para kullanıyor Lagarde: Ruslar yaptırımları delmek için kripto para kullanıyor 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.