Zeki Demirkubuz çileden çıktı: ‘Gazze’ ithamına küfürlü cevap

Yönetmen Zeki Demirkubuz, İsmail Kılıçarslan’ın 'Gazze konusunda sessiz kaldığını söyleyerek yeni filmi 'Hayat' için boykot çağrısı yapmasına ve insanları korsan film izlemeye çağırmasına sosyal medya hesabından küfürlü tepki gösterdi.

Kültür Sanat 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Zeki Demirkubuz’un ‘Kor’ sonrası sekiz yıl süren sessizliğini bozduğu filmi ‘Hayat’ merakla bekleniyor. Türkiye prömiyerini Filmekimi’nde yapan film 1 Aralık’ta vizyona girecekti ancak yönetmen geçen hafta sosyal medya hesabından ‘rötarı’ bildirmiş, filmin 15 Aralık’ta sinemalarda olacağını duyurmuştu.

Türkiye’nin en önemli yönetmenlerinden birinin, uzun süredir merakla beklenen filmi için sinemaseverler salonlara gitmeyi heyecanla beklerken Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan ‘entelektüel gençlere’ seslendi ve filmi “Korsan izleyin” diyerek boykot çağrısı yaptı. Gerekçesi ise Demirkubuz’un ‘Gazze için sessiz kaldığı’ iddiası.

‘Söz konusu Gazze olduğunda ortadan kayboluyor’

Her şey Kılıçarslan’ın TVNET canlı yayınında Zeki Demirkubuz’u hedef almasıyla başladı. Kılıçarslan, onlarca yönetmen ve sanatçı arasından Demirkubuz’u seçerek yönetmeni ‘Gazze için sessiz kaldığı için’ eleştirdi, boykot çağrısı yaptı:

“Gazze hakkında yarım cümle kurmayan, dünyadaki her şeye duyarlı, ama Gazze’deki bebeklerin ölümüne dair kendi etkileyebileceği kitleye yarım cümle mesaj ulaştırmayan Zeki Demirkubuz’la ilgili yapmamız gereken şey şudur: 15 Aralık’ta vizyona girecekmiş yeni filmi, o filme gitmeyerek boykot etmemiz gerekir. Çünkü bu adam aydın rolü, entelektüel rolü, her şeye duyarlı adam rolü yaparak bizim hayallerimizle oynuyor. Söz konusu Gazze olduğunda dili birdenbire bir yere kaçıyor. Kayboluyor ortadan.”

‘Korsan izleyin’

Kılıçarslan daha da ileri gitti, filmi izlemek isteyenlere ‘yol gösterdi’: “Korsan izle, link atayım sana, korsanı çıktığında. Genç arkadaşım, Zeki Demirkubuz filmi izlemezsen sinemada ölmezsin. Bekle nasıl olsa korsana düşer. Korsanını izlersin.”

Kılıçarslan konuşmasında o kadar çok korsan vurgusu yaptı ki sunucu Aydın Ünsal “Bayağı bir korsan övdün” diyerek müdahale etmek istedi ancak Kılıçarslan geri adım atmadı: “Överim abi. Zeki Demirkubuz özelinde…” dedi.

Demirkubuz’dan cevap

Kılıçarslan’a ise Zeki Demirkubuz sosyal medyadan tepki gösterdi. Üstelik oldukça sert ve küfürlü bir tepkiydi: “Gazze halkına yapılan zulüm konusunda hissettiklerimi sorgulamaya kalkanı s… Filmini, gişesini, korsanını, boykotunu, tehditini ayrıca s…”

https://twitter.com/ZekiDemirkubuz/status/1727701757256474822?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1727701757256474822%7Ctwgr%5E6b326f4c2876092f998933cf4a626e09f2343949%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gazeteduvar.com.tr%2Fzeki-demirkubuzdan-boykot-ve-korsan-cagrisi-yapan-yeni-safak-yazarina-sinkafli-yanit-haber-1648760

‘Hukuk önünde hakkımı arayacağım’

Zeki Demirkubuz’un paylaşımı sosyal medyada yeni bir gündem daha yaratmışken Kılıçarslan’dan yine sosyal medya aracılığıyla bir yanıt daha geldi: “Hem yazıda hem televizyon programında cevap vereceğim tabii. Ayrıca hukuk önünde hakkımı da arayacağım ama şu kadarını da buradan söylemiş olayım: Demirkubuz, sinkaflı öfke patlamasıyla benimle değil kendisiyle yüzleşiyor. Üzüldüm doğrusu.”

Zeki Demirkubuz: 'Hayat'ı 3 saat 15 dakikaya bağladımZeki Demirkubuz: ‘Hayat’ı 3 saat 15 dakikaya bağladım

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.