Fenerbahçe’nin tadı Tadic’le yerine geldi

İki haftadır puan kaybeden Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin oyunu ve Dusan Tadic'in golleriyle Karagümrük'ü 2-1 yendi. Sarı lacivertliler bu skorla averajla tekrar liderliğe yükseldi.

Spor 26 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe 3 maç sonra kazandı, liderliği geri aldı.

Fenerbahçe milli aradan hasret kaldığı galibiyetle dönmek için Karagümrük karşısına çıktı. Önce Trabzonspor mağlubiyeti ardından Ludogorets yenilgisi ve son olarak Adana Demirspor beraberliğiyle serisi bozulan Kanarya, seyircisi önünde, 4 maçtır yenilmeyen rakibini yenmek istiyordu. Fred ve Djiku gibi eksikler dönmemişti. Sağ bekte cezalı Osayi yerine Mert Müldür, stoperde Samet, Oosterwolde orta sahadaysa İsmail, Crespo, Szymanski üçlüsü vardı.

Fenerbahçe maça yoğun tempoyla başlayamadı. Daha ziyade ön plana çıkan isim Sebastian Szymanski oldu. Edin Dzeko ile al ver yaparak kendine şut pozisyonları yaratan oyuncu şanssız günündeydi. Öyle ki 36. dakikada serbest vuruş için topun başına geçen Polonyalı direği geçemedi. Devamında Mert Müldür’ün kafa vuruşunda sonuç gelmedi. Bu pozisyonun hemen 3 dakika sonrasında Güven Yalçın Samet Akaydin’i geride bırakarak savunma arkasında derin boşluk yarattı. Bundan yararlanan Can Keleş, kaleciyi de geçti, Karagümrük’ü 1-0 öne geçirdi. Devre böyle bitti.

Aralık Gelene Dek BöyleAralık Gelene Dek Böyle

Fenerbahçe ikinci yarıya baskılı başladı. Rakip yarı alanda üst üste toplar kazanan Kanarya Crespo’nun ortasında etkili oldu. İrfan Can kafayı vurdu, kaleci Dituro topa çıkarken İrfan’dan yavaş kaldı ve topu almak yerine İrfan’ın kafasına vurdu. Dusan Tadic bu pozisyondan doğan penaltı vuruşunu ağlara gönderdi, 48’de durum 1-1 oldu. 54. dakikada yine savunma arkasında pozisyona giren Karagümrük bu kez golü bulamadı. Şutta topun önüne yatan Samet için bir VAR incelemesi yapıldı. Yaklaşık 3 dakika süren inceleme sonucunda penaltı kararı çıkmadı.

58. dakikada bu kez Fenerbahçe kontraya kalktı. İrfan Can Kahveci topu uzun süre taşıdı, ardından sağ kanada Szymanski’ye gönderdi. Szymanski yerden ortaya çevirdi, Dusan Tadic topu boş kaleye yuvarladı. Fenerbahçe bu golle öne geçerken bu dakikadan sonra skoru koruma refleksiyle geri çekildi. Üstünlüğünü korumayı başaran sarı-lacivertliler sahadan 3 puanla ayrıldılar. Fenerbahçe böylece puanını 34 yaptı ve liderliği averajla geri aldı. Karagümrük ise 14 puanda kaldı.

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan İsmail Kartal “Süper Lig’de en çok milli takıma oyuncu veren takım Fenerbahçe. 13 oyuncu verdik, 3-4 günde bir maç oynuyorlar. Bu kolay değil. Ben sakatlıklara, eksiklere hiçbir zaman sığınmadım. Maalesef, bugün de önemli eksiklerle maça çıktık. Onların yerine oynayan oyuncularım da ellerinden geleni yaptı. Bu maçı kazanmak çok önemliydi. 1-0 geriden geldik, oyuncularım karakter koydu. Devre arası soyunma odasında konuştuk. Sadece işimizi yapmamız gerektiğini ve oyuna ağırlığımızı koymamız gerektiğimi anlattım. Onlar da ikinci yarıya iyi başladı. Maçın başından sonuna kadar da takımı destekleyen taraftarlara teşekkür ederim.” dedi.

Kartal stoper transferi için bir arayışları olup olmadığı yönündeki soruya “Şu an için oyuncu arayışımız yok. Oyuncularımız yavaş yavaş dönüyor. Ancak yine başkan ile konuşuruz. Şu anda tek önemli şey, dört gün sonra oynayacağımız Konferans Ligi maçı.” diyerek yanıt verdi.

İsmail Kartal’ın basın toplantısında ilginç soru polemiği.

“Kara gece”ye müdahale

Basın toplantısı sırasında enteresan bir an yaşandı. Bir gazetecinin İsmail Kartal’a “Sosyal medyada ‘Kadıköy’de Kara Gece’ yorumu yapılıyor, ne düşünüyorsunuz?” demesi üzerine Fenerbahçe medya ve iletişim sorumlusu Alper Yemeniciler araya girdi, gazeteciden sosyal medyadan gelen değil, kendi sorusunu sormasını istedi. Gazeteci de bu kez “Hakem hakkında ne düşünüyorsunuz” diyerek Kartal’a sorusunu yöneltti. Bir diğer gazetecinin “Osayi dinlendirme tercihinizin nedeni yorgunluk muydu?” sorusuna salondaki diğer gazeteciler Nijeryalı oyuncunun cezalı olduğunu hatırlatarak müdahale etti.

Maçın ardından konuşan 2 golün sahibi Dusan Tadic “Bu maçta analiz edeceğimiz şeyler olacak. Ancak bazen bu tip iyi oynayamadığınız maçlar olabiliyor. Dolayısıyla böyle maçlarda 3 puan almak çok önemli.” değerlendirmesini yaptı.

Karşılaşmanın yıldızlarından İrfan Can “Yoğun bir periyottan geçiyoruz. Eksiklerimiz var, bunlar da önemli isimler. Onlar döndükten sonra sezon başındaki tempoda gideceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

VAR kararına büyük tepki: Ahlaksızlar

Maçın ardından Karagümrük cephesi ikinci yarının başında Samet Akaydin’in içinde olduğu pozisyonla alakalı büyük tepki gösterdi. Teknik sorumlu Atılay Canel “Biz başından beri iyi şekilde çalışıyoruz. Emek veriyoruz. Teknik ekip, masörler, idari kadro, yönetim… Ama 1 kişinin yüzünden biz buradan puan almadan dönüyoruz. 30-40 kişi hizmet ediyor ama VAR’daki 1 arkadaş (Hüseyin Göçek) yüzünden kaybediyoruz. Orta hakemi de yaktı. Verdiğimiz hizmetler boşa gidiyor. Bize göre bariz penaltıydı. Herkese VAR varken, bize VAR olmadı. Kendi arzularını adalet olarak görenleri ve onlara hizmet etmeyi görev bilen ahlaksızlara Allah’tan başka kimsenin yapabileceği bir şey yoktur. Güzel bir maç oldu, bizi izleyenlere güzel bir maç izlettik.” dedi.

Oyunculardan Levent Mercan da “Bence yanlış kararla maçı kaybettik. Böyle bir karar alınmaması lazım. Bilmiyorum siz pozisyonu gördünüz mü? Yapacak bir şey yok, 3 puanı kaybettik. Tebrikler.” sözlerini söyledi.

Karagümrük resmi hesabından yapılan paylaşımda Süleyman Hurma’nın ağzından “Benden açıklama bekleyenlere sesleniyorum; ahlakla ilgisi olmayanlara benim sesim ulaşsaydı 35 senedir bir şeyler düzelirdi. Bence açıklamayı bu hakemi oraya çıkaranlar yapmalı” denildi.

Karagümrük’ten açıklama.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.