Bir tabu yıkıldı… Beşiktaş taraftarına Ankara müjdesi

Bu haftasonu oynanacak Ankaragücü- Beşiktaş maçında deplasman seyircisinin olmasına vize çıktı. Aralarında husumet bulunan iki takımın taraftarları uzun süredir birbirlerinin deplasman maçına gidemiyordu.

Spor 1 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ankara'daki Beşiktaş taraftarları takımını görme şansına sahip oldu.

1992-93 sezonun son maçına Beşiktaş ve Galatasaray aynı puanda girdi. Son hafta Beşiktaş- Gençlerbirliği ve Ankaragücü- Galatasaray karşılaşmaları vardı. Şampiyonun averajla belli olduğu sezonda Ankaragücü, kendi sahasında Galatasaray’a 8-0 yenildi. Gençlerbirliği karşısında 3-1 kazanan Beşiktaş şampiyonluğu kaybederken siyah beyazlı taraftarlarla Ankaragüçlüler arasında bir husumet başladı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hafta başında 30 yıllık husumetin bitmesi gerektiğini belirterek Beşiktaş taraftarının bu hafta sonu başkentte yapılacak maça gelebilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Bu çağrı karşılıksız kalmadı. Türkiye Futbol Federasyonu ve emniyet yetkilileriyle iki takım yöneticilerinin de katıldığı il güvenlik kurulu toplantısında Beşiktaş taraftarının Ankaragücü deplasmanına gelmesine yeşil ışık yakıldı. 3 Aralık saat 19.00’da oynanacak Ankaragücü-Beşiktaş maçında siyah-beyazlı taraftarlar kendilerine ayrılan tribüne girebilecek. Alınan karar gereği ligin ikinci yarısında Ankaragücü taraftarları da Beşiktaş maçına yerini alacak.

Ankaragücü'nden 30 yıl sonra Beşiktaş'a barış çubuğuAnkaragücü’nden 30 yıl sonra Beşiktaş’a barış çubuğu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.