Rıza Çalımbay hezimeti sakatlara bağlayınca akla Sergen Yalçın geldi

Beşiktaş, kendi evinde Clup Brugge'e 5-0 yenilerek tarihinin en ağır yenilgilerinden birini aldı. Rıza Çalımbay'ın 'eksiğimiz çoktu' savunması, Ajax maçına çoğu altlapı oyuncusu 17 kişi ile çıkan Sergen Yalçın'ı akla getirdi.

Spor 1 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Rıza Çalımbay ikinci Beşiktaş döneminde ilk yenilgisini yaşadı.

UEFA Konferans Ligi’nde Beşiktaş, kendi evinde Club Brugge karşısında sahdan 5-0 yenik ayrıldı. Bir puanla grubun dibine demir atan siyah beyazlılarda sakat oyuncuların çokluğu ve Necip Uysal’ın kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle mecburen bazı futbolcular kendi mevkilerinin dışında oynadı. Daniel Amartey, Eric Bailly, Jean Onana, Milot Rashica, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier ve Arthur Masuaku ise sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadı.

Maç sonu yaptığı açıklamada 5-0’lık yenilgiyi eksiklere bağlayan teknik direktör Rıza Çalımbay şöyle konuştu: “En büyük hedefimiz Süper Lig ve Türkiye Kupası. Bütün hedefimiz Ankaragücü ve Fenerbahçe maçı. Sakat arkadaşlarımız düzelirse istediklerimizi yapacağız. Taraftarlar sabredecek. Bugün sadece taraftara çok üzüldüm. Maalesef yapacak bir şeyimiz yok. Elimizde gerçekten oyuncu yok. Mazeret olsun diye söylemiyorum. İnanılmaz derecede sakatlıklar var.”

Beşiktaş sakata geldi... Konferans'ta kara geceBeşiktaş sakata geldi… Konferans’ta kara gece

Akıllara Ajax maçı geldi

Bu maçtaki eksiklerin sayısı Beşiktaş’ın Sergen Yalçın döneminde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı Ajax deplasmanını akıllara getirdi. 28 Eylül 2021’de oynanan karşılaşmada Kartal, Amsterdam deplasmanına o dönem eksikleri nedeniyle 17 kişilik bir kadroyla gitmişti. Siyah Beyazlılar karşılaşmanın ilk 11’inde alt yapıdan üç, yedek kulübesinde ise altı oyuncuya yer vermişti. Karşılaşmadan galip ayrılan taraf Steven Berghuis ve Sebastian Haller’in golleri ile 2-0 Ajax olmuştu. Siyah-Beyazlılar o sezon grupta puan alamamıştı.

Bir tabu yıkıldı... Beşiktaş taraftarına Ankara müjdesiBir tabu yıkıldı… Beşiktaş taraftarına Ankara müjdesi

Beşiktaş, evinde 36 yıl sonra bir ilki yaşadı

Beşiktaş, Club Brugge karşısında aldığı 5-0’lık mağlubiyetle Avrupa kupalarındaki en farklı iç saha mağlubiyet rekorunu egale etti. Beşiktaş, o dönemki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası organizasyonunda 1986-87 sezonunda iç sahada Dinamo Kiev’e 5-0 mağlup olmuştu. Öte yandan siyah-beyazlılar, 2015-2016 sezonunda yapımı tamamlanan Beşiktaş Park’ta ise en farklı mağlubiyetini yaşadı. Beşiktaş daha önce Giresunspor’a 2021-2022 sezonunda 4-0, yine aynı sezon Şampiyonlar Ligi’nde Sporting’e 4-1 mağlup olmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.