İstinat duvarı üstüne çöktü; yedi yaşındaki Mihriban kurtarılamadı

Antalya'nın Finike İlçesi'nde dört küçük çocuk bankta oturuyordu. Arkalarındaki istinat duvarı üzerlerine çöktü ve yedi yaşındaki Mihriban kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bir çocuk da yaralı.

Gündem 2 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Okul çıkışı oynamaya gitmişlerdi.

Finike’de Gökbük İlkokulu öğrencileri Mihriban Kaftanlı, Serkan Can Burul ve iki arkadaşı saat 16.oo sıralarında okuldan çıkmış, birlikte oyun oynamaya karar vermişlerdi. Dört arkadaş çay kenarında bir evin istinat duvarının yanındaki banka tam oturmuşlardı ki beş metrelik taş duvar üstlerine yıkıldı ve Mihriban Kaftanlı ve Serkan Can Burul göçük altında kaldı. Çocuklardan biri üstüne yıkılan taşların altından zorlukla çıktı. İçlerinden sadece biri yara bere almadan kurtulmayı başardı.

Sedyedeki Mihriban kurtarılamadı, ambulanstaki Serkan Can hafif yaralı.

Çıkarılmaları iki saat sürdü

Olayı görenler bir yandan 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım isterken çocukların da yardımına koştu. Ekipler göçük altında kalan Mihriban Kaftanlı ve Serkan Can Burul’u oradan çıkarmak için iki saat uğraştı. Sonunda çıkartıldı Mihriban Kaftanlı ve Serkan Can Burul, sağlık ekiplerine teslim edildiler.

Geriye gülen gözlerindeki ışıltılı fotoğrafları kaldı.

Belki erken çıkarılsa kurtulabilirdi

Ambulansa alınan iki çocuk Finike Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ama küçük Mihriban tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Tedaviye alınan Serkan Can Burul’un hayati tehlikesinin olmadığı, olayı hafif sıyrıklarla atlattığı öğrenildi. Mihriban Kaftanlı’nın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’nun morguna gönderildi ve bugün öğle vakti de Gökbük Mahallesi’nde toprağa verilecek.

Duvar neden yıkıldı?

Bu arada Finike Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Olay yerinde bilirkişilerle birlikte inceleme yaptı. Arazi sahibi tarafından iki yıl önce yenilenen duvarın yapımında kusur olup olmadığı incelemeler sonucunda anlaşılacak.

Minibüs kontrolden çıktı: Üç çocuk öldüMinibüs kontrolden çıktı: Üç çocuk öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.