Siyaset yine topa girdi! Primler bakandan

Mali kurallara uymadığı için üç puanı silinen Kayserispor, Trabzonspor'u yendi. Bakan Mehmet Özhaseki, futbolculara prim vereceğini açıkladı. Trabzonlu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olaya tepki gösterdi.

Spor 4 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Bakan Mehmet Özhaseki'nin prim açıklamasından sonra Kayserispor soyunma odasında büyük sevinç yaşanıyor.

Siyasetin futbola ilgisi bitmiyor. Trabzonspor’un 2021-22 sezonunda şampiyon olduğu Antalyaspor maçını dönemin bakanları Süleyman Soylu, Mustafa Varank, Mehmet Muş ve Adil Karaismailoğlu tribünde izlemiş ve selfie çekerek paylaşmıştı. O dönem görevi gereği her kulübe eşit davranması gereken bakanların bu tavrı eleştiri konusu oldu.

Abdullah Avcı’nın göreve gelmesinden sonra çıkışa geçen Trabzonspor, Kayserispor’u konuk etti. Maç boyu pozisyona girmekte zorlanan bordo mavililer 88. dakikada Stephan Bahoken’in kafa vuruşundan gelen golle sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Bu ikinci Abdullah Avcı döneminde Trabzonspor’un aldığı ilk yenilgi olarak kayıtlara geçti. Ancak maçtan sonra yaşananlar siyasi rüzgarın bu kez Karadeniz fırtınası aleyhine estiğini gösterdi.

Dönemin bakanları Trabzonspor maçında selfie çektirmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, Kayseri’nin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, maçın ardından Kayserispor’un soyunma odasına görüntülü aradı. Başkan Ali Çamlı ve tüm takımı tebrik eden Bakan Özhaseki, tüm takımın primini kendisinin ödeyeceğini söyledi. Özhaseki, “Maça gelmek istiyordum ama kısmet olmadı. Hepinizi tebrik ediyorum. Şimdi orada yakışan neyse Ali hocam söylesin, ben ödeyeceğim” dedi.

Kayserispor başkanı Ali Çamlı’nın açıkladığı 100 bin euro’luk prim, Özhaseki’nin açıklamalarının ardından 125 bin euro’ya yükseltildi. Haberi tüm futbolcular coşkuyla karşıladı.

İmamoğlu’ndan tepki: Umarım cebinden ödüyordur

Aslen Trabzonlu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX Tv’de katıldığı programda Bakan Özhaseki’ye tepki gösterdi. İmamoğlu şöyle konuştu: “Mehmet Özhaseki ile ilişikimiz başlangıçta maküldü. Fakat daha sonra Özhaseki farklı bir yolu tercih etti. Seçim yaklaştıkça dilini değiştirdi. ‘İşine baksın’ gibi ifadeler kullandı. Ben işimi biliyorum, Özhaseki de işini bilmeli. Maçtan sonra prim dağıttığını duydum. Umuyorum, kendi cebinden ödüyordur. Özhaseki’nin bu işlerle uğraşmaması, işini yapması gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı yürütmeli. Çünkü çevre, şehircilik ve İstanbul’daki deprem gibi konular ortak sorumluluklarımız.”

Trabzonspor av Kayserispor avcı olduTrabzonspor av Kayserispor avcı oldu

Kayserispor’un üç puanı silindi

TFF Kulüp Lisans Kurulu, geçen hafta içinde mali sorumluluklarını karşılamayan Kayserispor’a üç puan silme cezası vermişti. Kayserispor yöneticisi Samet Koç, “Eskiden bekleyen bazı sorunlu transfer dosyalarının çözüme kavuşamamasından dolayı ulusal lisans alamadık. Yaz aylarında transfer yasağını kaldıran, futbolcu maaşlarını düzenli ödeyen camiamız bu sıkıntılarında üstesinden gelecektir” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.