CHP’den İstanbul çıkarması: ‘Milletin fakirliği senin alay konun değil’

Yerel seçimlere günler kala CHP İstanbul mesaisini artırdı. Genel Başkan Özgür Özel ve İBB Başkan Ekrem İmamoğlu iki ayrı etkinliğe katıldı. Kurum’un ‘Halk Lokantası’ sözlerine yanıt veren İmamoğlu “Milletin fakirliği senin alay konun değil’ dedi.

Siyaset 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

31 Mart yerel seçimlerine 21 gün kala CHP yarışın en çetin geçtiği İstanbul’a iki koldan sarılıyor. Bugün CHP lideri Özgür Özel Kartal’da Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu, Destek Eğitim Kursu ile Gezegen Kafe Venüs Sosyal Tesisleri’nin toplu açılış törenine katıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu önce Sancaktepe’de metro başlangıcı etkinliğine, ardından Esenyurt Proje Lansmanı’na katıldı.

Kartal’daki açılış töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başka bir halk buluşmasında olduğunu ifade eden Özel yurtla ilgili bilgi verdi.

Yurtla 478 kız öğrencinin barınma sorununu çözmek için adım attıklarını kaydeden Özel “2022 yılında Türkiye’de üniversite öğrencilerinin sadece yüzde 22’sine yurt imkanı sağlanabiliyor. Bu oran İstanbul’da yüzde 10’un biraz üzerinde. O yüzden böyle bir yatırımın yapılması, böyle bir kız öğrenci yurdunun açılması Türkiye’nin diğer 80 vilayetinden buraya gelen öğrencilerin annelerinin, babalarının Türkiye’nin farklı coğrafyalarında yüreklerine yollanmış çok sıcak bir mesaj. Kartal’dan onlara uzatılan bu dostluk eli Türkiye’nin toplumsal barışına da çok önemli bir katkıda bulunacak” dedi.

Özel bugüne kadar belediyelerinin Türkiye genelinde 64 yurt açtıklarını belirterek “Üniversite açıyorsanız barınma sorununu merkezi yönetim olarak çözmeniz lazım ama her şeyi yapan TOKİ, lüks konutlar yapan TOKİ, toplu konutlar yapan TOKİ, okul yapan, cami yapan TOKİ bir tek yurt yapmıyorsa bunda bir başka mesele var görülmesi gereken. Kartal Belediyesi bizde olmasa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizde olmasa, Türkiye’deki diğer belediyelerimiz olmasa o 64 yurt yapılmayacak. Ama birileri yurt yapıyor. Cemaatler, tarikatlar yurt yapıyor. Yoksul öğrencileri orada barındırıp onların dünya görüşüne göre şekil vermeye, onları hayata tutunmaya çalıştıkları bu süreçte bir başka yerden yakalamaya çalışıyorlar. Her şeyi yapan TOKİ’nin bir tek yurt yapmamasında bu iktidarın kimlere ne maksatla alan açtığını hep birlikte görüyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel seçimlere ilişkin şöyle konuştu:

“31 Mart’tan sonra çok daha fazla sosyal demokrat belediye başkanına sahip olacağımızı, İstanbul’da 14 olan belediye sayımızı, başkanımız ‘14 artı 14’ diyerek 28 diye bir hedef koyuyor, çok yüksek rakamlara ulaştıracağımızı müjdeliyorum. Genç belediye başkanları başardıkça daha çok gencin önünün açılacağını, Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç Cumhuriyet’in 100’üncü yılında bundan sonra daha çok kadınla daha çok gençle ve büyüklerin tecrübeleriyle birlikte çok daha kararlı adımlarla yürüyeceğimizi, önce yerel seçimlerde başaracağımızı sonra da Cumhuriyet’in 2. yüzyılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin son genel başkanına da ilk genel başkanına da vefa borcumuzu, onların partisini iktidar yaparak ödeyeceğimizi buradan müjdeliyorum.”

İmamoğlu’ndan Kurum’a: Milletin fakirliği senin alay konun değil

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB’nin Kent Lokantaları’nı hedef alan AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum’a tepki göstererek “Karşımızdaki geçim sıkıntısı çeken İstanbullulara ‘Ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin’ diyecek kadar vicdan yoksunu bir adaydır. Utanma duygusu da yok, yüzleri de kızarmıyor. O kadar ağırıma gitti ki. Uyuyamadım, canım sıkıldı. Benim yaptığım bu hizmeti eleştirdiği için ağırıma gitmedi, milyonlarca insanın çektiği geçim sıkıntısını bir belediye başkan adayı nasıl hissedemez diye ağırıma gitti. Bir de gelmiş İstanbul’a aday olacak, işine bak sen. Milletine nasıl bu kadar yabancılaşır bir belediye başkan adayı, emeklilerin, öğrencilerin, akademisyenlerin, işçilerin bu soğukta neden dört kap yemek sırası beklediğini anlayamaması ağırıma gitti. Bir yanıyla da halktan uzaklaşmasını garipsedim ama en baştaki uzaklaşmış zaten” dedi.

Murat Kurum İBB’nin Kent Lokantaları hakkında şunları söylemişti:

“İstanbul’daki o korkuyu ve güvensizliği giderecek ve İstanbul’da yeniden huzuru yeniden getireceğiz. Şu anda kent lokantasını bir proje olarak bu İstanbul’a sunmak çok büyük bir projeymiş gibi de bahsetmek, bizi hayretlere düşürüyor. Değerli arkadaşlar iki gece de İstanbul’un 39 ilçesinde lokanta sosyal tesisi açarız. İki gece de açılır. Bunu sanki bir işmiş gibi, marifetmiş gibi anlatıp yarım çay bardağı su, süt verip bunu bir hizmet gibi milleti kandırmaya yönelik söylemlerden artık biz sıkıldık, yorulduk.”

İstifa yanıtı

Murat Kurum’un “Bırakın beş yıllık yeni bir dönemde kendisini İstanbul’da görmeyi şu an görevinden istifa etmesini bekliyoruz” sözlerine de yanıt veren İmamoğlu şöyle dedi:

“Sen Gümüşhane’de definecilere izin vererek 12 bin yıllık gölü yok ettirdin ya! TOKİ mağdurları her gün bir yerde gösteri yapıyor. Daha İliç’te dokuz vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılamadı. 50 defa istifa etmen gerekirken… Acaba istifa etmesine gerek bırakmadan Ekrem’e karşı bunu aday yapalım da kestirmeden yollayalım mı dediler, onu düşünmüyor değilim.”

İmamoğlu'ndan 'final' diyen Erdoğan'a: Seni gidi seniİmamoğlu’ndan ‘final’ diyen Erdoğan’a: Seni gidi seni

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.