İmamoğlu’ndan ‘final’ diyen Erdoğan’a: Seni gidi seni

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Bu seçim benim son seçimim” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Seni gidi seni… Bu millet bunu yer öyle mi? Yemez” dedi.

Siyaset 10 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yerel seçimler için “Benim için final” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Seni gidi seni… Bu millet bunu yer öyle mi? Yemez” yanıtını verdi.

Erdoğan dün  Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) toplantısında yerel seçimlere ilişkin şunları demişti: “Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim. Çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak.”

Bugün İstanbul Pendik’teki mitingde daha önce de benzer sözler söyleyen Erdoğan’a yanıt veren İmamoğlu, şunları söyledi: “Hemen her yerde bir panik başladı, tutuştular. O kadar korktular ki daha önce bir hafta boyunca Sayın Cumhurbaşkanı milletini tehdit etti. ‘Oy vermezseniz hizmet gelmez, doğalgaz gelmez’ dedi doğru mu? Ama bakın şimdi ağlamaklı oldu, duygusallaştı. Ne demiştim ben size? Sizi tehdit ediyor çünkü sizden korkuyor demiştim. Dün ne dedi? ‘Lütfen’ diyor. ‘Bu benim son seçimim’ diyor bak bak bak… Hani birkaç hafta önce efelik yapıyordun? Tehditten lütfene geldi, seni gidi seni… Ya bu millet daha yeni size Cumhurbaşkanı olmanız için oy vermedi mi, daha dört yılınız yok mu? Bu belediye başkanı seçimi, İstanbul seçimi. Rakibimiz kim biz karıştırmaya başladık. İşte milletin iradesi böyle hizaya sokar kardeşim.”

Daha önce de ‘son’ demişti

Cumhurbaşkanı daha önce de Aralık 2022’de Samsun’da yaptığı konuşmada ”2023’te milletten kendi adımıza son kez istediğimiz destekten alacağımız güçle Türkiye Yüzyılı inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.