İspanyol haftasında hem Fenerbahçe hem Beşiktaş üzüldü

EuroLeague'de Fenerbahçe, Baskonia deplasmanında son saniyelerine kadar büyük çekişme içinde geçen maçı 80-79 kaybetti. EuroCup'ta Beşiktaş, kendi sahasında Joventut Badalona'ya 85-81 boyun eğdi.

Spor 7 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, maçı son topta kaybetti.

Fenerbahçe, EuroLeague’in 12. haftasında Baskonia’ya konuk oldu. Karşılaşmada maç boyu büyük bir çekişme yaşandı. İlk yarısı 38-37 ev sahibinin üstünlüğüyle biten maçın son anları nefes kesti. Son 15 saniyeye iki sayı farkla 79-77 önde giren Kanarya, yedi saniye kalan Baskonialı Markus Howard’ın üçlüğüne engel olamadı. 14 sayıyla oynayan Marko Guduric’in maçın son saniyesinde attığı üçlük potadan dönünce karşılaşma 80-79 Baskonia’nın üstünlüğüyle bitti.

Sarı-Lacivertli takım böylelikle 12 maç sonunda Euroleague’de altı galibiyet alıken altı kere de sahadan yenilgiyle ayrıldı. Fenerbahçe’de Nigel Hayes-Davis 19 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Johnathan Motley de 11 sayıyla oynadı. Fenerbahçe, bir sonraki EuroLeague maçını cuma günü Barcelona ile deplasmanda yapacak.

Dört dörtlük Fenerbahçe! VakıfBank raya döndüDört dörtlük Fenerbahçe! VakıfBank raya döndü

Ev sahibi takımdayma Markus Howard, 28 sayı, iki ribaunt, iki asist ve bir top çalmayla yıldızlaştı. Vanja Marinkovic 13, Maik Kotsar 15, Codi Miller-Mcinture 11 sayı ile galibiyete katkı veren diğer isimler oldu.

Beşiktaş kendi evinde Joventut Badalona’ya boyun eğdi

Beşiktaş, EuroCup A Grubu 10’uncu haftasında İspanya ekibi Joventut Badalona’ya sahasında 85-81 mağlup oldu. Bu sonucun ardından Beşiktaş, grupta dördüncü kez mağlup olurken, Joventut Badalona beşinci galibiyetini elde etti. Siyah-beyazlı ekip, 11’inci hafta maçında 13 Aralık’ta deplasmanda Ukrayna’nın Prometey ekibi ile karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş -Fenerbahçe derbisinin biletleri 129 saniyede tükendiBeşiktaş -Fenerbahçe derbisinin biletleri 129 saniyede tükendi

Basketbolda Avrupa’da mücadele eden takımların aldığı sonuçlar şöyle…

Şampiyonlar Ligi: Bursaspor İnfo Yatırım – Rio Breogan : 77- 65

FIBA Erkekler Avrupa Kupası: Bahçeşehir Koleji – Legia Varşova : 100-90

Manisa Büyükşehir Belediyespor – BCM Gravelines Dunkerque 67-78

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.