Aleyna Tilki isyanda: Ölmemi istiyorlar

Şarkıcı Aleyna Tilki sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoyla müzik ve eğlence sektörünü domine edenlerin konserlerini engellediğini belirterek sektöre isyan etti. Şarkıcı tacize uğradığı mekânlarda sahneye çıkmasının dayatıldığını anlattı.

Popüler 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Aleyna Tilki açıklamasında ayrıca "Benim ölmemi, yok olmamı istiyorlar" dedi.

Şarkıcı Aleyna Tilki sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla müzik ve eğlence sektörünü domine edenlerin konserlerini engellediğini belirterek sektöre isyan etti.  Şarkıcı duruşundan dolayı sahnelerinin uzun süredir iptal edildiğini, bazı mekânlarda çıkmasının zaten yasak olduğunu söyledi.

Şarkıcı yayınladığı videoda tacize uğradığı mekânlarda sahneye çıkmasının dayatıldığını ve istediği mekânlarda sahne almasının  ise engellendiğini anlattı. Şarkıcının paylaşımının tamamı şu şekilde:

“Varoluşumdan ve duruşumdan dolayı sahnelerimin iptal edildiğini, bazı yerlerden banlandığımı artık zaten biliyorsunuz. Bir de beni çocukluğumdan beri canım pahasına vicdansızca çalıştıran insanlar bugün daha fazla para kazanmak için beni ait olduğum sahnelerden alıkoymaya çalışıyor. Ve beni çalıştıranların yanındaki sektörü domine eden sanatçılar da bu durumu en çok destekleyen insanlar.

Hem de çok iyi bildiğiniz isimler bunlar. Benim hayatımda sizin hayalinizdeki paradan çok daha büyük bir konforum var, o da ait olduğum yerde şarkı söylemek! Şarkı söylemeyi çok özledim ve seyircim bu yılbaşında benden konser bekliyor! Bu olayı sadece beni dinlemek isteyenler çözebilir… Çünkü onlar yine benim çıkardığım şarkıları dinlemeye devam ediyor.

Gerisini de canım Allah’ıma  şikayet ediyorum (Şu anda yüz yüze geldiğim kimse küfrümü üstüne alınmasın diğerlerinin zaten asla yüzüne bakmıyorum artık).”

Aleyna Tilki çektiği videoda ayrıca “Benim ölmemi, yok olmamı istiyorlar, gerçekten yok olmamı istiyorlar” dedi:

“İş dünyasında her şey çetin olabilir ama benim ölmemi istemeleri normal mi? Benim ölmemi istiyorlar. Gerçekten yok olmamı istiyorlar. Benim zamanında tacize uğradığım, psikolojimin bozulduğu yerlerde tekrar çıkmamı istiyorlar. Kendimi ifade edebileceğim sahnelere çıkmama izin vermiyorlar. Organizasyonları onlar yapıyor. İstemiyorlar. Çünkü sektörü domine eden ve yaklaşık 20-30 yıldır beraber çalıştıkları insanın sözünden çıkamıyorlar. Beni moralimi bozacak mekânlara yazmaya çalışıyorlar. Ben de o mekânlara çıkamıyorum. Şarkı söylemeyi özledim ve bu özlemi gideremediğim için gerçekten hepsinin a… koyayım…”

Tilki daha önce de LGBTİ+ karşıtı yürüyüşe tepki gösterdiği için MHP yönetimindeki Çorum’un Osmancık Belediyesi konserini iptal etmişti. Şarkıcı geri adım atmamış, “Cadı avı dönemine döndük, ama yaksanız da ölmem” demişti.

Melike Şahin konsere çıkmadı, üç saat bekleyen seyirciler tepkiliMelike Şahin konsere çıkmadı, üç saat bekleyen seyirciler tepkili

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.