mor ve ötesi ile Aleyna Tilki’den Yaz Yaz Yaz düeti

mor ve ötesi tam 20 yıl sonra 'Yaz Yaz Yaz'ı yeniden seslendirdi. Üstelik bu kez grubun yanında genç kuşağın ünlü sesi Aleyna Tilki de var. Ajda Pekkan'ın meşhur ettiği Şehrazat şarkısının yeni yorumu Coke Studio projesi kapsamında tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Kültür Sanat 29 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Coke Studio projesi Aleyna Tilki ile mor ve ötesi'ni bir araya getirdi.

Ajda Pekkan’ın müzik dünyamıza hediye ettiği ‘Yaz Yaz Yaz’ şarkısını yıllar önce mor ve ötesi de seslendirmişti. Grubun şöhrete giden yolculuğunda önemli yapı taşlarından bir olan şarkı, yıllar sonra yeniden yorumlandı. Coke Studio projesi kapsamında Şehrazat imzalı şarkıyı mor ve ötesi Aleyna Tilki ile birlikte seslendirdi.

Harun Tekin, Kerem Özyeğen, Burak Güven ve Kerem Kabadayı, Aleyna Tilki ile stüdyoya girerek mor ve ötesi’nin ilk kez 2003’te seslendirdiği şarkıyı proje kapsamında yeniden seslendirdi. Şarkı dün itibarıyla tüm dijital platformlarda dinleyicinin beğenisine sunuldu. Şehrazat imzalı kült şarkının prodüksiyonu idr yeni kuşağın önemli müzik prodüktörlerinden Kaan Arslan’ın imzasını taşıyor.

Coke Studio Türkiye Albüm’ünde yer aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen mor ve ötesi grubunun solisti Harun Tekin “Aleyna, yıllardır uzaktan ilgiyle takip ettiğimiz genç ve başarılı bir meslekdaşımız. Çok farklı bir ses rengi ve kendi hikayesine dair farklı bir tavrı ve iddiası var. Bu kayıtta bir arada çalışmak bizim için çok keyifliydi. Disiplinli, sürekli ufkunu geliştirmeye çalışan zeki ve yetenekli bir genç sanatçı. Popüler müziğin kalıcı isimlerinden biri olacağını düşünüyoruz. Ortaya çıkan sonuç bizi çok heyecanlandırdı, umarız dinleyenler de keyif alırlar.” dedi.

Türk rock müziğinin yıldız grubuyla düet yapan Aleyna Tilki ise “mor ve ötesi ile şarkı söylemek kariyerimde ayrı bir anı olarak kalacak. Rock müziğinin efsaneleriyle bir işe imza atmanın heyecanını ve keyfini kelimelere dökmem imkânsız. Bana kattıkları her şey için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Coke Studio projesi kapsamında düet yapan diğer isimler ise Mert Demir & Bege, Melike Şahin & Hey Douglas, Sefo & Simge Sağın.

Wham'ın kabına sığmayan efsanesi: George MichaelWham’ın kabına sığmayan efsanesi: George Michael

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.