Elektronik müziğin yıldız ismi Diplo, Aleyna Tilki ile Kapadokya’da

Dün akşam İstanbul'da konser veren elektronik müziğin popüler ismi Diplo, önceki gün Kapadokya'daydı. Bu gezide kendisine eşlik eden isim ise Aleyna Tilki'ydi. Kapadokya sonrası ise müzisyenin rotası Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı oldu.

Kültür Sanat 25 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Thomas Wesley Pentz nam-ı diğer Diplo, bu hafta yolu İstanbul’a düşen isimlerden biri oldu. Dün akşam Konser Kurdu’nda da yer verdiğimiz üzere Klein Phonix’de sahne alan Amerikalı elektronik müzik yıldızı, performans öncesi Türkiye’yi gezmeyi ihmal etmedi. Önceki gün ailesiyle birlikte Kapadokya’yı ziyaret eden Amerikalı müzisyene, Aleyna Tilki eşlik etti. Aleyna Tilki iki yıl önce Amerikalı DJ ile ilk İngilizce teklisi ‘Retrograde’de çalışmış ve şarkı birçok ülkede listelere girmişti. Popüler DJ daha sonra Aleyna Tilki ile ‘Sır’ şarkısında da çalışmıştı.

Diplo, Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı’ndaydı

45 yaşındaki müzisyen, Instagram’daki milyonlarca takipçesine Türkiye seyahatinden görseller paylaşmayı da ihmal etmedi. Kapadokya’da çektirdiği çok sayıda fotoğrafa sosyal medya hesabında yer veren DJ, ardından rotasını İstanbul’a çevirdi. İstanbul’un özellikle elektronik müzik konusundaki öne çıkan mekânlarından Klein Phonix’te dün akşamki performansı öncesi Diplo, tarihi yarımadadan Teşvikiye’ye kadar pek çok yeri ziyaret etti. Ailesiyle geldiği İstanbul’da önce Ayasofya’ya uğrayan müzisyen buradan da fotoğraflar paylaştı. Benzer saatlerde ‘Viking’ dizisinin yıldızı Travis Fimmel da tarihi mabetteydi. Son dönemde çok sayıda yabancı yıldız ismi ağırlayan mabetten hayran bir şekilde ayrılan Amerikalı DJ, Yerebatan Sarnıcı’na da uğradı.

Instagram hesabından buraya dair de paylaşımda bulunan Diplo, paylaşımında bir kelime oyunu yaparak “Şükran Günü’nü o kadar çok seviyorum ki ailemi Türkiye’ye getirdim” dedi. Bunun üzerine çok sayıda kullanıcı Türkiye’nin artık İngilizcede de bu şekliyle yazıldığını dolayısıyla da hindi anlamına gelen “turkey”den ayrıştığını hatırlattı.

Konser Kurdu Akdeniz'in hüzünlü notalarının peşindeKonser Kurdu Akdeniz’in hüzünlü notalarının peşinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.