Aleyna Tilki, ‘Beni yok etmeye, öldürmeye çalışıyorlar’ dedi; hedefteki o isim konuştu: Aleyna kendi kendisinin katili!

Şarkıcı Aleyna Tilki dün sürpriz sosyal medya mesajlarıyla isyan etti, konserlerinin engellendiğini öne sürdü, 'Tacize uğradığım yerde beni sahneye çıkmaya zorluyorlar' dedi. Peki kimleri kastediyordu? 10Haber suçlanan insanları buldu ve konuşturdu.

8 Aralık 2023
Aleyna Tilki ölmemi istiyorlar derken kimi kastediyor

Aleyna Tilki dün magazin ve pop gündemine bir bomba bıraktı. Ünlü şarkıcı ve besteci, sosyal medya üzerinden isim vermeden bazı çok ağır suçlamalar dile getirdi, varoluşu ve duruşundan dolayı konserlerinin iptal edildiğini öne sürdü. Aleyna Tilki müzik sektörünün ünlü isimlerini suçladı. “Ölmemi istiyorlar” deyip küfrü bastı. Tilki’nin suçlamalarıyla ilgili ayrıntılı haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

Peki Aleyna Tilki’nin isimlerini vermeden suçladığı kişiler kimlerdi? Ve sözünü ettiği olay neydi? 10Haber, olayın perde arkasını araştırdı ve şu bilgilere ulaştı:

Her şey 18 Avrupa kentini kapsayan bir turneyle başladı. Uğur Bayhan tarafından organize edilen konserler serisinde aralarında Gülşen, Hadise, Teoman, Gripin, Feridun Düzağaç, Emrah Karaduman’ın da bulunduğu 20 sanatçı yer alıyordu. Uğur Bayhan’dan aldığımız bilgiye göre; menajer Haluk Şentürk, Aleyna için araya girdi. Popçunun kadroda yer almasını istedi. Bunu Gülşen’in de arzu ettiğini söyledi. Aleyna’yla turne için görüşmeler başladı.

Otel yerine kiralık ev istedi

Kadrodaki diğer sanatçılar otellerde kalırken Aleyna organizasyon şirketinden farklı bir istekte bulundu. “Bana Amsterdam’da Airbnb’den 30 günlüğüne ev kiralayın” dedi. Organizasyon şöyle cevap verdi: “Günlük ev kiraları 1000 Euro’ya kadar çıkıyor. Bütçemiz bunu kaldırmaz. Ayrıca güvenliğinizden sorumluyuz. Evde kalırsanız bunu sağlayamayız.” Görüşme sonrası Aleyna kadroya dahil edilmedi. Durumun bütçe ve güvenlik kaynaklı olduğu da kendisine anlatıldı.

Suçlama sonrası ortaya çıkanlar

Aradan 1,5 ay geçti. Aleyna’dan “Sahnelerim iptal ediliyor. Beni sahnelerden alıkoymaya çalışıyorlar. Sektörü domine eden sanatçılar da bunu destekliyor. Ölmemi istiyorlar. Onları canım Allahıma şikayet ediyorum” çıkışı geldi. Öğrendik ki, Aleyna turneden çıkarılmasına neden olan kişilerin menajer Haluk Şentürk ve ona bağlı sanatçılar olduğunu düşünüyormuş. Ve onları suçlamış. Aleyna sosyal medyanın “Üstü kapalı konuşacağına, isim ver. Herkesi zan altında bırakma” mesajlarına karşılık vermedi. Ama kendisine “Hedefte ben varım” diyen Haluk Şentürk’den cevap geldi. Hadise, Gülşen, Yıldız Tilbe başta olmak üzere 30 sanatçıyla çalışan Şentürk çarpıcı açıklamalarda bulundu…

Menajer Haluk Şentürk: Cahilliğine veriyorum

Haluk Şentürk’ün açıklamaları şöyle:

“Açıkça ve çekinmeden söylüyorum; Aleyna’nın sözlerinin hedefinde direkt ben varım! Bunu gerçekle ilgili bir çekincem olmadığı için rahatlıkla söylüyorum. Sebebine gelince; iki hafta önce bir Avrupa turnesi başladı. Grupta 20’ye yakın sanatçı bulunuyor. Aralarında menajerliğini yürüttüğüm isimler var. Aleyna’nın ifadesinin aksine kadroda onun da yer alması için çok çaba harcadım. Bu çabamı yanlış yorumlamasını toyluğuna veriyorum. Ne ben, ne de çalıştığım sanatçılar onun önünü kesmek, işini bozmak için çaba ya da vakit harcamayız. Suçlama, küfür ve el hareketi cahilliğinden! Halbuki çok özel bir yetenek. Ama kariyerini yönetemiyor ve saçmalıyor. Paylaşımlarına, mesajlarına dikkat etmezse daha çok üzülür. Bu ülkenin yapısına saygı duyacak. Büyüklerine karşı edepli davranacak. Nankör olmayacak. Bir de “Ölmemi istiyorlar” demiş. Öldürmek mi? Aleyna kendi kendisinin katili…”

Yapımcı Erol Köse: Bir sonraki aşama hastane

Aleyna Tilki’nin açıklamaları sonrası konuşan isimlerden biri de Erol Köse oldu:

“Aleyna başarılı, star ve cevher. Ama bir hata yaptı! Dereden geçerken at değiştirdi. İlk çıkışını sağlayan yapımcısı Emrah Karaduman’la yollarını ayırdı. “Ben başarılıyım, kimseyi takmam, tek başıma da yaparım” dedi. Şimdi birilerinin kendisiyle uğraştığını, yolunu kestiğini söylüyor. Bir doktor olarak teşhisim şu; buna tıpta sanrı deriz! Suç dışarıda değil, kendisinde. Narsist olduğu için ekibini, sektörü, kimseyi dinlemiyor. Geçen yaz Alataçatı’da konserler organize ettim. Sahneye çıkan starlar 4-5 bin kişi toplarken Aleyna’ya 1000 seyirci geldi. Halkın talebinin olmadığını kendisi de gördü. Kendisiyle birilerinin uğraştığını söylemiş. Kim onunla uğraşsın! Toparlarsa şansı var. Yoksa bir sonraki aşama çok tehlikeli! Doktor olarak söylüyorum; hastanelik olur.”

Aleyna’nın yapımcısı Samsun Demir: Onu bu hale ne getirdi

Konuşanlardan biri de Aleyna Tilki’nin kayıtları ve albümleri için çalıştığı yapım şirketinin yöneticisi Samsun Demir’di:

“Aleyna Z kuşağı bir yıldız. Ani kararlar veriyor, duygularını bazen kontrol edemiyor. Dolayısıyla bu paylaşımı beni şaşırtmadı. Küfür ve el hareketini hiçbir zaman savunmam. Ama onu böyle bir tepki verecek hale getiren sebepleri sorgulamak gerekir. Küçük yaşta gelen şöhret, para ve kariyeri yönetmek hiç kolay değil. Bunun dünyadaki örnekleri Britney Spears ve Miles Cyrus.”

Müzik sektörü, konser başına 800 bin lira kazanan Aleyna’nın kariyerini iyi yönetemediğini düşünüyor. Popçunun küfürlü paylaşımı tepki topladı

Aleyna Tilki isyanda: Ölmemi istiyorlarAleyna Tilki isyanda: Ölmemi istiyorlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.