Kuryeyi ezen Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu asli kusurlu

İstanbul Fatih’te kuryeyi ezerek ölümüne yol açan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu hakkında yurt dışı çıkış yasağı kararı verildi. Yeni bilirkişi raporun da, Adalet Bakanı Tunç’un açıklamasında da kazada kuryenin bir kusuru olmadığı vurgulandı.

Gündem 8 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İstanbul Fatih ilçesine bağlı Kennedy Caddesi’nde, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım Perşembe günü öğle saatlerinde meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in kullandığı motosiklete Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kullandığı otomobil çarpmıştı. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Tepkilerin ardından yurt dışı çıkış yasağı kararı

Kuryenin ölümüne yol açan Mohamud polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Tepkilerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bilirkişinin ilk tespitinde kusurlu olmadığı belirtilen Mohamud hakkında yeni bir değerlendirme için dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Mohamud hakkında yurt dışına çıkış yasağı kondu. Tutuksuz yargılanan Mohamud hakkında yeni ne karar alınacağı bilirkişinin yapacağı yeni değerlendirmeyle belli olacak.

Adalet Bakanı Tunç: Şiddetle arkadan vurma söz konusu

Kazayla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da açıklama yaptı. Henüz dava açılmadığını, konunun soruşturma aşamasında olduğunu söyleyen Bakan Tunç kazanın görüntülerinde şiddetle arkadan vurmanın söz konusu olduğunu belirtti.

Bakan Tunç şöyle dedi:

“Tabii trafik kazası henüz soruşturma aşamasında. Son çıkan görüntülere baktığımız zaman özellikle vatandaşımız motosikletle giderken şiddetle arkadan vurma söz konusu. Görüntülerde o gözüküyor. Bu anlamda tabii vatandaşımızın da vefat etmesi nedeniyle suç vasfının değişmesi söz konusu. Bu anlamda cumhuriyet başsavcılığımız bunu mutlaka değerlendirecektir. Çünkü bir vefat var. Trafik kazası görüntülerine baktığımız zaman orada bunu değerlendirecek olan cumhuriyet savcılığıdır. Bu noktada gerekli adli işlemler yapılacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşımıza da Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Eğer ortada kusur varsa, bir suç varsa bunun mutlaka takipçisi olunacaktır. Sıfatı ne olursa olsun hiç önemli değildir. Yani Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu da olabilir sıradan bir vatandaş da olabilir. Kim suç işlemişse kanun karşısında eşittir. Dolaysıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız da konuyu takip etmektedir.”

İmamoğlu: Sonuna kadar takip edeceğim

Kuryenin ölümüyle ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da paylaşımda bulundu. İmamoğlu hayatını kaybeden kuryeye rahmet dilerken “Bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuki süreci on binlerce motokurye emekçi adına sonuna kadar takip edeceğim” dedi.

 

‘Oğlum cinayete kurban gitti’

Bu arada cenazede konuşan kurye Yunus Emre Göçer’in babası Metin Göçer de “Profesyonel motosiklet kullanıcısıydı. Oğlum kazaya değil cinayete kurban gitti. Adalet istiyorum. Benim çocuğuma çarpan sürücü kim olursa olsun gerekli cezayı çekmesini istiyorum. Bu olayın örtbas edilmesini istemiyorum. Cumhurbaşkanı da, başbakan da, bakan da olsa gerekli cezayı çekmesini istiyorum. İki çocuğu ortada kaldı. Bir insanlık dramı bu. Benim başıma geldi, düşmanımın başına gelmesin” dedi.

Yeni bilirkişi raporu: Kuryenin hatası yok

Cumhuriyet’in haberinde söz konusu kazaya ilişkin polisin tuttuğu tutanağın hatalı olduğu ifade edilmişti. Konuyla ilgili yeni bilirkişi raporu hazırlandı. Yeni raporda motokurye Göçer’in kusurlu olmadığı belirtildi.

Bilirkişi raporunda “16 AFL 804 plakalı motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile 2918 Sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yer alan kural ihlali yapmadığından kazanın oluşumunda atfı kabil kusurunun olmadığı kanaatine varılmıştır. 06 CD 4581 plakalı araç sürücüsü Mohamed Hassan Mohammed Sheıkh Mohamud’un 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile 2918 Sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yer alan kusurlarından Madde 56/1-c, Madde 84/d ve Yönetmelik Madde 107 kurallarını ihlal ettiğinden kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu olduğu” ifadesi yer aldı.

 

 

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun İstanbul'da arkadan çarptığı kurye öldüSomali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun İstanbul’da arkadan çarptığı kurye öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.