Seçil Erzan’ın avukatı konuştu: Bu para Seçil’de değil!

Seçil Erzan'ın avukatı Nazlı Nadide Karaaslan mahkeme yerine TV'de konuştu, müvekkilinin 'masum' olduğunu öne sürdü, 'Parası bir fonda batmış' dedi. Avukata göre kayıp olduğu söylenen para Erzan'dan fazla para alanlarda duruyor ve onları bulmak kolay

Gündem 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Seçilbank vurgunun bir numaralı sanığı Seçil Erzan’ın avukatı ilk kez konuştu. Fox Haber’de yayına çıkan avukat Nazlı  Nadide Karaaslan “Spekülatif bir yatırım fonundan kağıt alıyor ve tamamen para yok oluyor. O günlerde Seçil o parayı kurtarma adına insanlardan para alıyor. O bir yakını için almış. Hem müşterisi, hem yakınıymış. O da ticari hayatta başarılı bir iş insanıymış. Onun gözünde bu kağıdı beceremedin der diye yapmış! 2021’in sonu dolar bir anda yükseliyor. Seçil’in de o dönemde 2 milyon dolarlık falan bir açığı var” dedi.

Karaaslan: Para takılarında

Paranın nerede olduğuna ilişkin soruya ise Karaaslan şöyle cevap verdi:

“Bu kız 2011’den 2022’ye kadar bunu yapmış zaten. Oradaki insanlara sormak lazım, ‘Bu kız hiç mi kimseye para kazandırmadı?’ Oturdukları evde, bindikleri arabalarda, çocuklarının üniversite tahsillerinde. Seçil’in bir ifadesi var, ‘Para herkesin taktığı saatlerde’ diyor. Bu para Seçil’de değil. Açıkça bir yerlerde gömülü değil. Bu ismi geçenlerin kişilerin faizinde, evlerinde, arabalarında, kasalarında. Paralar burada.”

HTS kayıtlarıyla ortaya çıkacak

Paranın nerede olduğuyla ilgili de Karaaslan “Hiç para almadık, hiçbir araya gelmedik diyen insanlara sesleniyorum; Biz kabul ediyoruz, Seçil haksız. Seçil suçlu, Seçil borçlu. Ama insanlar da çıksın söylesin. WhatsApp kayıtları ile HTS kayıtlarını eşleştirdiğimizde hani hiç para almadık diyenler var ya nasıl cevap verecek, ben çok merak ediyorum. Bu para Seçil’de değil” diye konuştu.

Ali Yörük faktörü

Davanın tutuklu iki numaralı sanığı Ali Yörük’le işin kontrolden çıktığını belirten Avukat Karaaslan “O dönemde Ali’ler (Yörük) ile tanışıyor. Onlar da Seçil’in Çorlu bölgesinde çalıştığı için insanlara ne kadar para kazandırıp fayda sağladığını çok iyi biliyor. Bir veriyor üç alıyorlar. Üç veriyor beş alıyorlar. Sonra diyorlar ki ‘Biz bunu aldık, ama tefeci peşimizi bırakmıyor. Senin de banka müdürü olduğunu öğrendiler bak başın yanar.’ Sonra Florya’da bahsi geçen bir tefeci var ona gidip para alıyorlar. Onun parasını ödemek için sisteme Semih Kaya giriyor. Derken aradaki rakam böyle böyle büyüyor. Yani Seçil’in kontrolünden çıkıyor” dedi.

Seçilbank'ın Çorlu kanadından bir de aşk çıktı!Seçilbank’ın Çorlu kanadından bir de aşk çıktı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.