Seçilbank’ın Çorlu kanadından bir de aşk çıktı!

"Fatih Terim Fonu" vurgununun önemli ayaklarından olan Çorlu'da Seçil Erzan'a para verdiğini söyleyenler 10Haber'e konuştu: Seçil'le 2006 yılından itibaren fon adı altında para verdik. Nuri Köşkdere ile Seçil uzun süre aşk yaşadı.

Gündem 29 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Seçil Erzan’a para verdiği iddia edenlerin önemli bir kısmı da memleketi Tekirdağ Çorlu’dan. Bunlardan biri Hasan Çorbacı. Seçil Erzan’ın babasıyla birlikte pazarcılık yaptığından Seçil Erzan’ı çocukluğundan itibaren tanıyor.

Hasan Çorbacı Seçil Erzan’a fon için para vermeye 2006 yılında başladığını belirterek “Biz 2006 yılında ufak ufak para vermeye başlamıştık. Elden götürüp veriyorduk. Florya Şubesi’ne geçince bize burada durumlar daha iyi, bütün birikimleriniz getirin, burada özel bir fon var, Hüseyin Eligül’le kayınçosunun ve senin paranı toplu olarak burada değerlendireceğim, dedi. Örneğin banka faizi yüzde 18’se o bize yüzde 30’lar diyordu” dedi.

Altı ayda yüzde 2500 kazandıran aç gözlü düzen ve Seçilbank olayı birbirinden bağımsız değilAltı ayda yüzde 2500 kazandıran aç gözlü düzen ve Seçilbank olayı birbirinden bağımsız değil

‘2022 eylül ayında şüphelendim’

“2006 yılından bu yana hesabınıza bakmak için aklınıza gelmedi mi, bu size göre normal bir durum mu” sorusuna Hasan Çorbacı şöyle yanıt verdi:

“İhtiyacımız olmadığı için o güne kadar sormadık paranın durumunu. Son anlarda sorduğumuzda da 2 milyon 800 bin lira param olduğunu söyledi. Bunu 2019 yılında söyledi. Hem eşimin hem de benim adıma dediği bu fondaydı paramız. En son 2022 yılının eylül ayında 1 milyon 200 bin liraya arsa alacaktım Cüneyt Demir’le. Buna ‘Bana para çıkar’ dedim. O da ‘Şimdi  bozarsan zarar edersin’ dedi. Ben de ‘Önemli değil, arsa alacağım, bana paramı gönder’ dedim. O da oyaladı ve paramı göndermedi. Şüpheyi ondan sonra kaptık zaten. Cüneyt Demir ‘Abi bu seni dolandırdı’ dedi. Ama mart ayında gitti o da para verdi. Ben o süreçte ne olacak bizim kızımız, yardımcı ol dedim. Sonra Hüseyin Eligül de aradı ve Cüneyt Demir’i ikna ettik.”

Seçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesindeSeçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesinde

‘Bu dolandırıcı’ dedikten sonra kendisi de para verdi

Cüneyt Demir de Seçil Erzan’a 150 bin dolar para verdiğini söyleyenlerden. Çorlu’da turizm, inşaat işiyle uğraştığını söyleyen Cüneyt Demir, Hasan Çorbacı’ya “Abi bu sizi dolandırdı” demesine rağmen Seçil Erzan’a mart ayında 150 bin dolar verdiğini söyledi.

“Dolandırdığını düşündüğün birine niye para veriyorsun, nasıl oldu bu” sorusuna  Cüneyt Demir “Bizim bankayla da çalış paranı bize yatır. Benim 13 senedir yanında çalıştığım bir abim var, Hasan Çorbacı. Bu Seçil Erzan’ın babasına 13 yıl kotçuluk yaptık. Hasan abi dedi ki ‘Seçil ablanla konuştum, 2006’dan beri paramızı fonda değerlendiriyor, sen de paranı ver.’ Seçil abla iki üç gün içinde iki ayağımı bir papuca soktu, nasıl bir aptallığıma geldiyse bütün her şeyimi 3 Mart’ta Seçil ablaya verdim” diye yanıt verdi.

Fatih Terim, futbolcularla Denizbank'a gidip, Genel Müdür Hakan Ateş'ten paralarının geri ödenmesini istemişFatih Terim, futbolcularla Denizbank’a gidip, Genel Müdür Hakan Ateş’ten paralarının geri ödenmesini istemiş

Cüneyt Demir’in iddiasına göre parayı Kapalıçarşı’da dolara çevirip Seçil Erzan’a dışarıda vermiş.  “Bir kişiye dekontsuz, belgesiz dışarıda nasıl para veriyorsunuz” sorusuna Demir “Biz bankada müdür olduğu için güvendik. Banka olduğu için bize yanlış yapmaz diye düşündük. Basiretimiz bağlandı, bir de Hasan abi yıllardan beri çalışıyordu bununla” diye yanıt verdi.

Fatih Terim'in en yakınında, 'Terim Fonu' dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur ErkasapFatih Terim’in en yakınında, ‘Terim Fonu’ dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur Erkasap

Zabıta müdürünü işaret etti

Hasan Çorbacı davadaki tutuksuz sanıklardan Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Eligül hakkında da çarpıcı bilgiler verdi. Çorbacı “Hüseyin Eligül’e, 2021 veya 2022 senesi olması lazım, 130 bin lira EFT yaptım o da gitti Seçil Erzan’a verdi. Zaten bunlar parayı kazanmış. Bir zabıta amirinin dubleks villası olabilir mi, lüks arabası olabilir mi? Kendisiyle de konuşuyoruz ama o da mağduru oynuyor” dedi.

Hüseyin Eligül’ün bir özelliği de Seçil Erzan’ın Denizbank’ta yaptığı toplantılarda yanında bulunmasıydı. Seçil Erzan’ı 9-10 Nisan’da Çorlu’dan Denizbank genel müdürlüğüne aracıyla götüren de Hüseyin Eligül’dü.

Ali Yörük'ün sır dolu Bulgaristan seyahatleri: Seçilbank vurgununun 2 numarasının yalanı ortaya çıktıAli Yörük’ün sır dolu Bulgaristan seyahatleri: Seçilbank vurgununun 2 numarasının yalanı ortaya çıktı

Kumar oynamaya gidiyorlardı

Yine Çorlulu olan davanın tutuklu sanıklarından Ali Yörük’ün sık sık Bulgaristan’a gitmesi savcılığın da dikkatini çekmiş ve Ali Yörük’ün gidiş-gelişleri dava dosyasına girmişti. Hasan Çorbacı bununla ilgili “Evet gidiyorlar, kumar oynamaya gidiyorlardı. Ama farklı plakalı araçlarla gidip gelmelerinde şaibe var. Belki de para aklıyorlardı” diye konuştu.

İsviçre bankasından Varlık Barışı'yla 2.9 milyon dolar getirip Seçilbank'a yatırmışİsviçre bankasından Varlık Barışı’yla 2.9 milyon dolar getirip Seçilbank’a yatırmış

Seçil’le aşk yaşadı

Geçen gün İsmail Saymaz Sözcü gazetesinde Seçil Erzan’ın cezaevinden davanın başka bir sanığı Nazlı Can’a yazdığı notu yayınladı. Seçil Erzan notta “Nuri, Bozcaada ve Göktürk’teki evi çözsün. Nuri bana en iyi avukatı bulsun” diye yazmıştı.

‘Bu Nuri, Nuri Köşkdere mi’ diye sorduğumuz Hasan Çorbacı “Evet Köşkdere bu kişi. Nuri Köşkdere Çorlu’nun eski, önemli zenginlerinden.  Köşkdere ile Seçil uzun süre aşk yaşadılar. Bunu Çorlu’da duymayan kalmadı” dedi.

Seçil Erzan ‘serumla konuşturdular’ demişti: Bankanın raporundan ‘vitamin’ çıktıSeçil Erzan ‘serumla konuşturdular’ demişti: Bankanın raporundan ‘vitamin’ çıktı

Bankanın Seçil Erzan’ın el yazısı notlarından yola çıkarak hazırladığı alacak verecek tablosunda Ak Parti Çorlu Belediye Meclis Üyesi Nuri Köşkdere’nin Seçil Erzan’a 500 bin dolar para verip 1,5 milyon dolar para aldığı yazıyordu.

Bir kurban portresi: ABD'den MBA sahibi ama çizgili deftere yazılmış belgeyle Seçil Erzan'a 237 bin dolar verdiBir kurban portresi: ABD’den MBA sahibi ama çizgili deftere yazılmış belgeyle Seçil Erzan’a 237 bin dolar verdi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.