Ali Yörük’ün sır dolu Bulgaristan seyahatleri: Seçilbank vurgununun 2 numarasının yalanı ortaya çıktı

Seçilbank vurgununun 2 numaralı sanığı Ali Yörük'ün yalanını yurtdışına giriş-çıkış bilgileri ortaya çıkardı. "Yabancı plakalı araçlarla gitmedim" demişti, ancak 19 defa gidip geldiği tespit edildi.

Gündem 2 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Halen İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması devam eden ‘Seçilbank’ olayının iki numaralı sanığı Ali Yörük.

Denizbank’ın 4. Levent Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan’ın suç ortağı olmakla suçlanan Ali Yörük, gerek sanık gerekse şikayetçi ifadelerinde pek çok kez adı geçen bir kişi. Çünkü zaman zaman Seçil Erzan adına, onun kurduğu sözde fona para yatırmak isteyen kişilerin paralarını elden ve nakit olarak Ali Yörük teslim almış.

Seçil Erzan ile Tekirdağ Çorlu’dan tanışan ve Erzan’ın eskiden aşk yaşadığı Nuri Köşkdere’nin otomobil alım satımı yapan şirketinde çalışan Ali Yörük’ün dikkat çeken bir özelliği, onun sık sık bazen günübirliğine Bulgaristan’a gidip gelmesi.

Seçilbank'ın Çorlu kanadından bir de aşk çıktı!Seçilbank’ın Çorlu kanadından bir de aşk çıktı!

Seçil Erzan, ifadesinin bir yerinde Ali Yörük’ün zaman zaman kendisinden zorla para aldığını söylüyor. Verdiği örneklerden biri, Erzan’ın sözde fonuna 2 milyon 198 bin dolar yatıran ve parayı da Ali Yörük’e teslim eden Bülent Çeviker’in durumu. Erzan’a göre Yörük bu parayı teslim aldıktan sonra içinden 400 bin doları almış, kalanı Erzan’a teslim etmiş.

Seçilbank vurgununun iki numaralı sanığı Ali Yörük’ün yurtdışına giriş-çıkışlarıyla ilgili yalanı ortaya çıktı.

Seçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesindeSeçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesinde

Dava dosyasına giren Kapıkule Hudut Kapısı’ndan Bulgaristan’a giriş-çıkışlarla ilgili bilgi emniyet ifadesinde yabancı plakalı araçla hiç yurt dışına çıkmadığını, bu sebeple araçların kimlere ait olduğunu bilmediğini, bu plakalar ile hiç alakasının olmadığını söyleyen Ali Yörük’ü yalanladı: Ali Yörük 2019 yılından bugüne kadar 19 defa Bulgaristan’a gidip gelirken yabancı plakalı araçlar kullanmış.

Ali Yörük’ün yabancı plakalı araçlarla yaptığı giriş-çıkışlar.

‘Ucuz alkol’ savunması

Ali Yörük Bulgaristan’da alkolün daha ucuz olması sebebiyle Bulgaristan’a sık gidip geldiğini, Bulgaristan’da Svilengrad isimli şehre eğlence amacıyla gittiğini, daha ileriye yolculuk yapmadığını söylemişti.

Ali Yörük Bulgaristan’a gece gitmesinin gerekçesini gündüz çalışıp gece eğlence mekanlarına gitmek olarak açıklamıştı.

Fatih Terim'in en yakınında, 'Terim Fonu' dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur ErkasapFatih Terim’in en yakınında, ‘Terim Fonu’ dolandırıcılığının da göbeğinde: Nur Erkasap

Semih Kaya konuştu

Öte yandan “Fatih Terim Fonu”ndan fazla para aldığı iddiasıyla soruşturulan Semih Kaya da suskunluğunu  bozdu. Nevşin Mengü’ye konuşan Semih Kaya “Seçil Erzan’ı dövdünüz mü” sorusuna “Ben eşim olmadan bir yere gitmem. Hele ki bir hanımefendi söz konusuysa eşim olmadan hiç gitmem. Neden şiddet uygulayayım? Benim bir annem var, yeğenim var, yengelerim var” yanıtı verdi.

Para verip alamayınca dolandırıldığını anlayarak böyle bir şey yapıp yapmadığın sorusu üzerine de “Kesinlikle yapmadım, ki bununla ilgili kanıtlar var elimde. Suskunluğumu bozuyorum şu an, çünkü böyle bir şey yapmadığım için artık kendimi ifade etmem gerekiyor. Beni artık kadına şiddetle ya da kadın tartakladı diye itham etmesinler. Çünkü gerçekten böyle bir şey yapmadım” dedi.

Fatih Terim, futbolcularla Denizbank'a gidip, Genel Müdür Hakan Ateş'ten paralarının geri ödenmesini istemişFatih Terim, futbolcularla Denizbank’a gidip, Genel Müdür Hakan Ateş’ten paralarının geri ödenmesini istemiş

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.