Giannis 64 sayıyla rekor kırdı, maç topunu alamayınca çıldırdı

NBA'de Milwaukee Bucks'ın Indiana Pacers'ı konuk ettiği maçta Yunan yıldız Giannis Antetokounmpo 64 sayıyla kulüp tarihi rekorunu kırdı. Ancak maç topunu alamayan Giannis küplere bindi.

Spor 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Milwaukee Bucks'ta Giannis coştu, maç sonunda ortalık karıştı.

NBA’de Doğu Konferansı’nın iki ekibi Milwaukee Bucks ve Indiana Pacers, Bucks’ın evinde karşılaştı. Maça damgasını Giannis Antetokounmpo vurdu. Yunan, takımının 140-126 kazandığı mücadeleyi 64 sayı, 14 ribaunt, 3 asist, 4 top çalma, 1 blokla tamamladı. Takımını galibiyete taşıyan Giannis kulüp tarihinin bir maçta en çok sayı atan oyuncusu oldu. Bucks gibi tarihinde Kareem Abdul Jabbar, Oscar Robertson gibi efsaneler bulunduran bir kulübün sayı rekorunu eline geçiren oyuncu geleneksel olarak yapıldığı gibi maç topunu istedi.

Ancak Indiana cephesinde çaylak oyuncu Oscar Tshiebwe kariyerinin ilk sayılarını atınca maç topunu o aldı. Bunu öğrenen Giannis çok sinirlendi. Olayın üzerine topu salonun güvenlik görevlisi aldı. Görüntüler hem rekorun, hem de rekordan bağımsız olağanüstü performansın önüne geçti, sosyal medyada uzun süre konuşuldu. Giannis maçtan sonra basın toplantısında verilen topun gerçek maç topu olduğuna inanmadığını söyledi.

Büyük üçlü kötü başladı

Gecenin bir diğer maçında Phoenix Suns’ın büyük üçlüsü ilk defa sahne aldı. Kevin Durant, Devin Bookers, Bradley Beal triosu sakatlıklarını atlattılar ve ilk defa sahaya beraber çıktılar. Brooklyn Nets bu özel geceyi Suns’a zehir etti. Nets karşılaşmayı 116-112 kazandı. Nets’te Cam Thomas 24, Mikal Bridges 21 sayı attı. Suns’ta Booker’ın 34, Durant’in 27 sayısı yetmedi.

NBA tarihindeki ilk sezon içi turnuvasının galibi LakersNBA tarihindeki ilk sezon içi turnuvasının galibi Lakers

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Washington Wizards – New Orleans Pelicans 122-142

Detroit Pistons – Philadelphia 76ers 111-129

Toronto Raptors – Atlanta Hawks 135-128

Miami Heat – Charlotte Hornets 115-104

Houston Rockets – Memphis Grizzlies 117-104 (Alperen Şengün 9 sayı, 10 ribaunt, 2 asistle oynadı)

Utah Jazz – New York Knicks 117-113 (Ömer Faruk Yurtseven 3 ribauntla oynadı)

San Antonio Spurs – Los Angeles Lakers 119-122 (Cedi Osman 5 sayı, 7 ribaunt, 2 asistle oynadı)

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.