Yumrukçu başkana 13 yıla kadar hapis istemi

Hakem Halil Umut Meler'e saldıran Faruk Koca ve beraberindeki üç kişi için jet iddianame hazırlandı ve asliye ceza mahkemesine gönderildi. Saha komiseri raporunda Koca'nın "Buradan çıkamayacaklar" dediğini belirtti.

Spor 14 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Faruk Koca futboldan ömür boyu men cezası aldı.

Pazartesi akşamı oynanan Ankaragücü – Rizespor maçı sonrası ortalık karıştı. Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca sahaya indi, hakem Halil Umut Meler’i yumrukladı. Meler’in elmacık kemiği kırıldı. Koca tutuklandı. Meler iki gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Koca Ankaragücü Kulübü’ndeki başkanlığından istifa etti, PFDK’ye sevk edildi.

Olayla alakalı saha komiserinin raporuna NTV ulaştı. Raporda Koca’nın hakemler için “Buradan çıkamayacaklar” dediği belirtildi. Olaylarda Koca’nın beraberinde sahaya girip yumruğun etkisiyle yerde kalan Meler’i yerde tekmelemeye çalışan iki kişi tutuklanmış, Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurulu’na gönderilmişti.

Bir yumrukta yere serilen Türk futboluBir yumrukta yere serilen Türk futbolu

Faruk Koca ilk ifadesinde “Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti, bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu. Daha sonra kendini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebiyle de beni olay yerinden uzaklaştırdılar. Bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim” savunmasını yapmıştı.

Halil Umut Meler taburcu edildiHalil Umut Meler taburcu edildi

Sizi bitireceğim’ demişti

Halil Umut Meler ise verdiği ifadede “Faruk Koca sol göz altıma yumrukla vurdu, yere düştüm. Ben yerdeyken hepsi birçok kez yüzüme ve vücudumun diğer yerlerine tekmeyle vurdu. Faruk Koca tüm hakem arkadaşlarım ile bana ‘Sizi bitireceğim’ dedi. Bana hitaben ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Bana vuran Faruk Koca’dan ve diğer şahıslardan davacı şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum. Söyleyeceklerim bundan ibarettir” sözlerini dile getirmişti.

İddianame hazırlandı

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı olaya karışan Koca ve diğer üç şüpheli hakkında iddianame hazırladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç “Soruşturma tamamlandı, dava açıldı” dedi.

Ankaragücü açıkladı: PFDK’ye sevk edilen iki kişi kulüp üyesi değilAnkaragücü açıkladı: PFDK’ye sevk edilen iki kişi kulüp üyesi değil

İddianamede şu ifadeler yer aldı:

MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor Trendyol Süperlig Futbol müsabakası sonrasında meydana gelen olaylarla ilgili Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle ve tüm ayrıntılarıyla yürütülen soruşturma tamamlanmış olup;

1-Tutuklu Şüphelilerden F.K hakkında “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama, tehdit ve yasak alanlara girme” suçlarından,

2-Tutuklu şüpheliler K.Ç. ve Ş.Y.Ş hakkında “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama, yasak alanlara girme” suçlarından,

3- Görüntülerin izlenmesi neticesinde sahaya girip müsabaka hakemine tekme sallayıp vuramayan eylemi bu nedenle teşebbüs aşamasında kalan şüpheli O.E.C. hakkında “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralamaya teşebbüs ve yasak alanlara girme suçlarından”

cezalandırılmaları talebiyle Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesine iddianame tanzim edilmiştir.

Tüm şüpheliler hakkında 6222 S.Y. 18. madde uyarınca seyirden men yasağı talep edilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurur.”

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldıEserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı

Buna göre Koca hakkında “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama” suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 gün, “tehdit” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis, “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” suçundan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep edildi.

Şüphelilerden Kenan Çelikkaya ve Şahin Yunus hakkında “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama” suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası ve “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası istendi.

Ali Koç: Erteleme kararı kulüplere sorulmadıAli Koç: Erteleme kararı kulüplere sorulmadı

Osman Erkam Can hakkında ise “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs” suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya, “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası talep edildi.

Öte yandan tüm şüpheliler hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 18. maddesi uyarınca seyirden men yasağı talep edildi.

Pierluigi Collina: Meler’in başına gelen dehşet vericiPierluigi Collina: Meler’in başına gelen dehşet verici

Halil Umut Meler taburcu edildiHalil Umut Meler taburcu edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.