Ali Koç: Erteleme kararı kulüplere sorulmadı

Kulüpler Birliği Toplantısı sonrası konuşan Ali Koç gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Koç, TFF'yi eleştirdiği açıklamalarında, liglerin ertelenme kararının kulüplere sorulmadan alındığını söyledi.

Spor 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ali Koç'tan çarpıcı açıklamalar.

Kulüpler Birliği, Ankaragücü – Rizespor maçından sonra Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruk atması üzerine sıcak gündemi değerlendirmek üzere toplandı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç “Halil Umut Meler’in sağlığına kavuşmasını ve yeşil sahalara dönmesini istiyoruz. Türkiye’nin önemli hakeminin kararını gözden geçirip, sahalara dönmesini diliyoruz.” diyerek sözlerine başladı.

Yumruğun bedelini hukukçulara sorduk: Spordan men, sekiz yıla kadar hapisYumruğun bedelini hukukçulara sorduk: Spordan men, sekiz yıla kadar hapis

Koç “TFF kendini bu olaylardan ayıramaz. TFF’nin bu olaylarda suçlayıcı tavrı kabul edilemez. Konuyla ilgisi olmayanları azmettirici olarak göstermesi kabul edilemez bir yaklaşım. Sayın Büyükekşi’nin Gaziantep Kulübü’nde başkan olduğu dönemdeki açıklamalarına göz atmanızı rica ediyorum. Burada bir tutarsızlık var.” dedi. Koç federasyonun sorumluluktan kaçmaması gerektiğini söyleyerek “TFF olmak üzere, kimsenin yaptığı yanına kâr kalmamalıdır” dedi.

Ali Koç ayrıca “UEFA, FIFA ve İngiltere’ye teşekkür eden TFF Başkanı, kulüplere, teknik direktörlere ve oyunculara teşekkür etmemesi çok şeyi ifade ediyor. Başkanlar bunu dile getirmemi özellikle istedi” açıklamasını yaptı. Koç, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da toplantıya katıldığını belirterek “Olayların buraya gelmesiyle ilgili iki sorun üzerinde duruldu. Adil rekabet ve finansal sorunlar. Sayın Bakan’ın sorunları bizden duymasını kıymetli buluyoruz. Bugüne kadar sorunları TFF Başkanı’ndan dinleyen Sayın Cumhurbaşkanımızı, Adalet Bakanımızı ve İçişleri Bakanımızı ziyaret edeceğiz. Sorunlar giderene kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı ile sık sık görüşülmesi gerektiğini tespit ettik. Sorunların giderilmesi için tüm inisiyatifi alacağız ve çalışmaları başlatacağız” dedi.

Bir yumrukta yere serilen Türk futboluBir yumrukta yere serilen Türk futbolu

Başkan, toplantıda TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifasının istenip istenmediği sorusuna “TFF’den memnun olan az sayıda kulüp var. Hiç memnun olmayanlar var. TFF, MHK değişiyor ama sorunlar değişmiyor. Adil rekabet olmamasının ana kaynağını hepimiz biliyoruz. TFF bir irade göstereceğini bize iletti, bakalım ne olacak.” diyerek yanıt verdi.

‘Erteleme kararı kulüplere sorulmadı’

TFF, pazartesi gecesi ligleri süresiz olarak ertelemişti. Ali Koç, bu karar hakkında “Erteleme kararında kulüp başkanlarına sorulmadı. Süresiz erteleme kararı… Maçlar hemen salı günü başlamaz. Herhalde kafasında başka bir takvim vardı. Sonrasında aklı selim kazandı. Fenerbahçe takım otobüsü kurşunlandı. 50 kişi vardı otobüste viyadükte kurşunlandı. Halen faili meçhuldur ve bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin ayıbıdır. Orada bile maçlar oynandı. ‘Fenerbahçe maçlara çıkmaza bedelini öder’ dendi. Acele bir karar alındı.” dedi. Koç ayrıca “Bu haftaki maçların ocağa ertelenmesi. Rekabette o da büyük bir haksızlık. Kurşunlanmadan sonra maçlar devam etti, biz tehdit edildik. Burada bir duygu patlaması yaşanıyor. Bu Türk futbolu için milat sayılmalı. Biz bu işi çözebiliriz. Hakemler maçlara çıkar çıkmaz, bilemiyorum. Hakemlerle ilgili düşüncemi biliyorsunuz.” sözlerini dile getirdi.

Ligler 19 Aralık'ta devam edecekLigler 19 Aralık’ta devam edecek

‘Kulüpler açıklamalardan rahatsız’

Ali Koç, hakemlerin Halil Umut Meler’in tedavi gördüğü hastane önünde yaptığı açıklamalar hakkında “Hakemlerin hastane çıkışı açıklamaları, sözcü olarak seçtikleri kişiler içeride büyük rahatsızlık yarattı. Hakemliğin durumu ortada. Devre arasında çok ciddi radikal adımlar atılacağı, bu hakem sıkıntısının minimuma indirilmesi için bir yol haritası olduğu anlatıldı. TFF de bize bu hakemlerle gitmeyeceğini defalarca söyledi. Şimdi TFF hangi noktada göreceğiz. Bu işi haftalardır konuştuk. Hakem atamaları için Almanya’ya gidildi, yeni sistem getirileceği söylendi. Bekliyoruz. TFF bir ara ‘Bu hakemler bizi de mi yemek istiyor?’ kuşkusu yaşadı. Hakem sorunu devam ediyor.” dedi.

Koç son dönemde ortaya atılan iddiaları “Son dönemde çok sayıda iddia gündeme geldi. Meşhur Serdar Tatlı mektubu ve hakemliği bırakan Kemal Yılmaz olayları var. Kara para aklamalardan bahsedildi. Eyüpspor başkanı şike teklifi geldiğini anlattı. Sayın Erden Timur, Lale Orta’nın bana görüntüler gönderdiğini iddia etti. İki kulüp TFF’den soruşturma istedi ama hala bir sonuç yok. TFF temizlik istiyorsa, son 6 haftadaki konular ortada. Uygun konjonktür sağlandı. Yeter ki istek olsun.” sözleriyle hatırlattı.

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldıEserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı

‘Passolig kaldırılsın’

Koç kulüplerin maliyetleriyle alakalı kısımda “Passolig mümkünse kaldırılsın dedik. Yeni bir ihaleden ziyade mümkünse tamamen kaldırılmasını istedik. Passolig’in %16’lara çıkan bir maliyeti var. Kolluk kuvvetlerimizin mesai dışı çalışması ve onlara ödenen yevmiyeler. Özel güvenlik de tutuyoruz, bunlar bizim için çok büyük masraflar. Bu konuda devletimizden yardım istedik. Bir konser olduğunda, seçimlerde partiler polisler için para veriyor mu? Bunu bilemiyorum. Devletimizden yardım istedik. Çünkü gelirleri bir yere kadar çıkartabiliyoruz ama giderleri azaltmamız lazım.” dedi.

Halil Umut Meler taburcu edildiHalil Umut Meler taburcu edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.