Devrim gibi kararlar: Sakatlık numarasına çözüm bulundu

ABD Futbol Ligi MLS, önümüzdeki sezon uygulanacak yeni futbol kurallarını açıkladı. Kurallarda sakatlanan futbolculardan, kafa travmalarına VAR kararlarından oyuncu değişikliklerine kadar birçok yenilik bulunuyor.

Spor 16 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Messi'nin gelişiyle MLS'e ilgi arttı.

MLS, özellikle Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi’nin ABD’ye gelmesiyle büyük rağbet görmeye başladı. Önümüzdeki sezondan itibaren büyük oyuncuları lige getirmeyi planlayan ABD Futbol Federasyonu, açıkladığı kurallarla futbola yön verecek gibi duruyor. İşe gelecek sezon uygulanacak kurallar…

VAR kararları duyrulacak: Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından da onaylandığı takdirde, VAR kararları hakem tarafından hem stadyumdaki taraftarlara hem de televizyondaki izleyicilere duyurulacak. Bu uygulama ilk kez üst düzey bir ligde denenecek.Bu şekilde verilen kararlar hakkında seyirciler bilgi sahibi olacak.

MLS’te şampiyon belli oldu, Fenerbahçe sevindiMLS’te şampiyon belli oldu, Fenerbahçe sevindi

Sakatlık numarasına iki dakika cezası: Sakatlandığından şüphelenilen bir oyuncu 15 saniyeden fazla yerde kalırsa hakemler oyunu durdurarak oyuncunun sahadan çıkarılmasını zağlayacak. Oyuncu tedavi olurken en az iki dakika saha dışında kalmak zorunda kalacak. Ancak kuralda kafa ve kaleci yaralanmalarına istisna getirildi. Ayrıca kartla sonuçlanan faullerde de kural uygulanmayacak. Saha dışında tedavi kuralı ile duraklama süresi azalacak.

Kafa tramvası kriteri: Oyuncuların birbirleriyle çarpışıp kafa travması geçirmeleri halinde saha dışında tedavi görmeleri gerekecek. Ancak değerlendirmeleri tamamlandıktan sonra aynı anda maça dönebilecekler.

Messi'nin formaları da rekor kırmaya hazırlanıyor: 10 milyon dolar!Messi’nin formaları da rekor kırmaya hazırlanıyor: 10 milyon dolar!

Geç oyundan çıkmaya bir dakika cezası: Oyuncu değişiklikleri sırasında zaman geçiren futbolculara da önlem alındı. Değiştirilen oyuncu 10 saniye içinde sahayı en yakın yerden terk etmek zorunda. Bunu yapmaza oyuna giren futbolcu bir dakika boyunca izin verilmeyecek. Sakatlık ve kaleci değişikliğinde kural uygulanmayacak.

Oyunun durma süresi bilinecek: Yayın ve stadyumlardaki saatler de artık durma sürelerini sayacak. Böylece maçın ne kadar uzatılacağı bilinecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.