Özel’den Bakan Güler’e ‘teğmenler’ tepkisi: Ya aklını başına alacak…

10 Haber gündeme getirmişti. Harbiye'de teğmenlerin Atatürk resmi takmaması ve sonrasındaki gelişmeler hakkında konuşan CHP Lideri Özel Milli Savunma Bakanı'na yüklendi, "Ya aklını başına alacak, ya da biz onun aklını başına getireceğiz."

Siyaset 20 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Özgür Özel sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla Milli Savunma Bakanı'na tepki gösterdi.

10 Haber’den Ersin Eroğlu Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da Atatürk resmi takmayan teğmenlerle onlara tepki gösteren teğmenler hakkında haber yapıyor. Eroğlu resim takmayan teğmenlerin ‘Hubb-i fillah’ adlı WhatsApp grubunda yaptığı yazışmalarda tarikat izini ortaya çıkarmıştı.

Teğmenlerin kavgasında cemaat yapılanması izi... Hubb-i Fillah: Davamıza hayırlı olsun!Teğmenlerin kavgasında cemaat yapılanması izi… Hubb-i Fillah: Davamıza hayırlı olsun!

Konu hakkında açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler “Bir tane öğrenci subayımız yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve ‘toplu iğnem yok onun için takamadım’ gibi bir gerekçe ortaya sürüyor” açıklaması yapmıştı. CHP Lideri Özgür Özel Bakan Güler’in bu sözlerine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla konuyu değerlendiren Özel Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da yaşananlar hakkında “O gün yakalarına Atatürk rozeti takmayı reddeden üç teğmen ve bu üç teğmene itiraz eden dört arkadaşının yaşadıkları gündeme gelmişti. Bir soruşturma açıldığını duymuştum ve meseleyi o günden beri yakından takip ediyorum. Öğrendim ki yedisi birden amirleri ile birlikte açığa alınmış. Yakalarına Atatürk rozeti takmayı reddeden teğmenlerin mazeretini beyan etmek, alenileştirmek ve savunmak da Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e düşmüş” dedi.

“15 Temmuz’dan hiç mi ders almadınız?”

CHP Lideri Özel yaptığı konuşmada “Öyle toplu iğnenin yokluğundan olsa onu herkes bilir ve o ihtiyaç hemen giderilir. Onların ne niyette olduğunu, niye takmadıklarını ve esas olarak neyi amaçladıklarını elbette biliyorlar. İşin daha pis kokan tarafı ne biliyor musunuz? Bu açıklamadan 4-5 gün önce Yeni Şafak Gazetesi ‘teğmenler cuntası’ diye haber yaparak yakalarına Atatürk resmi takmayanları değil de onlara tepki gösterenleri ‘cunta’ diye yaftalayarak FETÖ taktiklerine başvurmuş ve bugün ortaya çıkacak bu haberlerin psikolojik altyapısını hazırlamıştı. Siz bu tarikat ve cemaatlere Atatürk’ün ordusunu açarsanız, onların orada yerleşmesine, onların orada yapılanmasına izin verirseniz, günü geldiğinde bunlar Atatürk’ün resmini takmayacak hadsizliği gösterir” dedi.

‘Ya aklını başına alacak ya da aklını başına getireceğiz’

Milli Savunma Bakanı Güler’e “Siz ,15 Temmuz’dan hiç mi ders almadınız?” diyen CHP Lideri Özgür Özel “15 Temmuz’da Atatürk’ün resmini savunanlar değil Atatürk’ün resmini takmak istemeyenler, Atatürk’e husumet duyanlar, Atatürk’ten nefret edenler darbeye kalkıştı. Sonra ne oldu? Hepimiz apar topar Atatürk fotoğraflarına sarıldınız. İktidar partisi bile hiç asmadığı resmi balkonlarından sallandırmaya başladı. Şimdi Atatürk fotoğrafından rahatsızlık duyanlara yine yüz vermeye, yine onları bir şekilde şımartmaya, yine onları pohpohlamaya başladınız. Buna izin vermeyeceğiz. Bu meseleyi çok yakından takip ediyorum. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yapmış olduğu görevlerden, üstlendiği görevden, kendisine bağlı olduğu kuvvetlerden dolayı saygı duyduğumuz birinin bunu yapmasına tahammülümüz yoktur. Ya aklını başına alacak, ya da biz onun aklını başına getireceğiz” diye konuştu.

Harbiye'deki 'cemaat' kavgasında yeni perde: Alt devreleri Nurculara çağırmışlarHarbiye’deki ‘cemaat’ kavgasında yeni perde: Alt devreleri Nurculara çağırmışlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.