Erdoğan ‘bu iş bitti’ demişti, Özel ise iddialı: Hatay seçimleri yenilenecek

Hatay’da seçimlerin yenilenmesi talebini reddeden YSK’ya bu kez ‘tam kanunsuzluk’ başvurusu yapacaklarını söyleyen CHP lideri, ölü seçmenler ve gerekçesi yazılmayan geçersiz oylarla ilgili iddialarını yeniden anlattı.

Siyaset 10 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

CHP’nin ‘ölü seçmenlere oy kullandırılması’ başta olmak üzere birçok iddiayla Hatay’da seçimlerin yenilenmesi talebi önceki gün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından kesin olarak reddedilmiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da “Artık bu malum tiplerin müracaatları bir netice vermeyecek” diyerek partisinin Hatay zaferini ilan etmişti.

Ancak CHP Genel Başkanı Özgür Özel Cumhurbaşkanı ile aynı fikirde değil. Özel, YSK’ya Hatay için yeniden başvuracaklarını söylüyor. YSK kararlarına karşı başka bir yargı organına itirazda bulunulamıyor, sadece YSK’ya itiraz edilebiliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel memleketi Manisa’da kabristan ziyaretinin ardından gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Özel’in en dikkat çeken açıklaması Hatay’daki YSK kararına dairdi.

Yeni başvuruyu Özel bizzat yapacak

Hatay’da tek bir oyun bile takipçisi olduklarını vurgulayan Özel “Tam bir kanunsuzluk hali var. Tam kanunsuzluk dilekçemiz hazırlanıyor. Tam kanunsuzluk başvurusunu Yüksek Seçim Kurulu’na bizzat yapacağım. Aradaki farktan çok ölmüş seçmenin oy kullanması tam kanunsuzluktur. Aradaki farktan on beş kat fazla geçersiz oyların gerekçesinin yazılmamış olması tam kanunsuzluktur. Çok sayıda sandıkta görev yapmaması gereken rütbeli personelin ve polisin sandık başkanı olması tam kanunsuzluktur. Bütün bunlarla ilgili dosyamızı bayramı takip eden ilk günlerde bizzat ben bu başvuruyu yapacağım. Hatay seçimlerinin iptal olmak dışında bir ihtimal yoktur. Hatay seçimleri iptal olacaktır. Öngörülen tarihte de yeniden yapılacaktır” dedi.

‘Sakın bir yanlışa kalkışmasınlar’

Özel YSK’nın yanlı bir tutum sergilediğini ileri sürdü ve şunları söyledi:

“Şu ana kadar büyük çifte standartlar uygulandı. Bizim kabul edilmeyen itirazımız iktidardan olunca kabul edildi. Onların kabul edilen itirazları, biz yapınca reddi. Bunların tamamıyla ilgili tepkilerimizi de dile getiriyoruz. Böyle bir seçimden sonra ben sertleşmek istemem. Ama sessizliğimizle yumuşak başlılığımızdan değil, saygımızdandır. Sabrımızı taşırırlarsa gerekli tepkiyi gösteririz. Tüm başvuruları hazırlatıyoruz ve tam kanunsuzluk başvurusu dahil hepsinin bizzat takipçisiyim. Ayrıca Hatay’da bu bir geçiş dönemidir. Mazbata haksızca verilmiştir. Her adımlarını takip ediyoruz. Sakın bir yanlışa kalkışmasınlar.”

YSK kararını verdi, Hatay'ı Ak Parti kazandıYSK kararını verdi, Hatay’ı Ak Parti kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.