TFF ve MHK’den Zorbay Küçük’e terfi

FIFA kokartı kazanan yeni hakemler belli oldu. Buna göre Kadir Sağlam ve Bahattin Şimşek'le beraber Kayserispor - Fenerbahçe maçında düdük çalan Zorbay Küçük de FIFA kokartı aldı.

Spor 22 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Zorbay Küçük FIFA kokartını taktı.

Türk futbolunda yalnızca son dönemin değil her dönemin tartışma yaratan konularından biri hakemler. Ancak geçen hafta pazartesi akşamı eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın Ankaragücü – Rizespor maçı sonrası Halil Umut Meler’e yumruk atmasından sonra sorunun göründüğünden büyük olduğu görüldü. Tartışmaların ne gibi felaketlere yol açabileceği Türk futbolunun aktörleri tarafından da anlaşıldı.

Malum olayın ardından Süper Lig’e bir hafta ara verildi. Salı akşamı kaldığı yerden devam eden heyecan bir skandala daha sahne oldu. Hakem kararını beğenmeyen İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımını sahadan çekti. Çarşamba akşamı ise 4-3 konuk ekibin kazandığı Kayserispor – Fenerbahçe maçının son dakikalarında Zorbay Küçük pazar akşamı oynanacak derbi öncesinde kendisine küfür ettiği gerekçesiyle  Fred’e direkt olarak kırmızı kart gösterdi.

Fred'in atılma nedeni belli oldu: KüfürFred’in atılma nedeni belli oldu: Küfür

Küçük’ün verdiği bu karar tartışıladursun TFF ve MHK’nin terfi ettirdiği FIFA kokartı takan yeni hakemler belli oldu. Buna göre tartışmalı kırmızı kart kararını veren Zorbay Küçük FIFA kokartı takan üç yeni hakemden biri oldu. Diğer iki yeni hakem Kadir Sağlam ve Bahattin Şimşek. Arda Kardeşler, Abdülkadir Bitigen ve Atilla Karaoğlan 1. Kategori hakemi olarak yollarına devam ederken Ankaragücü – Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler de elit kategoride yoluna devam etti.

Fenerbahçe maçı kazandı, Fred’i kaybettiFenerbahçe maçı kazandı, Fred’i kaybetti

Zorbay Küçük daha önce de FIFA listesine girmişti, ancak 8-11 Mayıs 2022 tarihinde Nyon kentinde yapılan testlerden geçemeyen hakem kokartını kaybetmişti. Küçük o dönemde tekrarlanan telafi sınavında da başarısız olunca UEFA’nın ocak ayına kadar düzenlenecek organizasyonlarında görev alma hakkını kaybetmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.