Trabzonspor’da Ertuğrul Doğan’ın yüzünü Abdullah Avcı güldürdü

Trabzonspor'da başkan Ertuğrul Doğan döneminde en iyi puan ortalaması Abdullah Avcı ile yakalandı. Avcı meslektaşları Nenad Bjelica, Orhan Ak ve İhsan Derelioğlu'nu geride bıraktı.

Spor 26 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Abdullah Avcı, Ertuğrul Doğan döneminde iki puan ortalaması tutturdu.

Süper Lig’de mücadele eden Trabzonspor’da ikinci kez göreve gelen teknik direktör Abdullah Avcı kulüp başkanı Ertuğrul Doğan dönemindeki çalıştırıcılar içerisinde en yüksek puan ortalaması yakalayan isim oldu. Geçen sezonun 30. haftası öncesinde göreve gelen Nenad Bjelica yönetiminde 16 lig karşılaşmasında sekiz galibiyet, sekiz mağlubiyet alarak, 1,5 puan ortalaması elde eden bordo-mavililer, Abdullah Avcı ile dokuz maçta beş galibiyet, üç beraberlik ve bir mağlubiyet ile 18 puan topladı, 2 puan ortalaması yakaladı.

Karadeniz ekibi kısa süre takımın başında kalan Orhan Ak ile iki maçta bir galibiyet, bir yenilgi yaşayarak 1,5, geçici olarak takımın başına gelen dönemin futbolcu izleme komitesi direktörü İhsan Derelioğlu ile iki maçta bir beraberlik, bir mağlubiyet ile 0,5 puan ortalamasında kaldı.

Derbide ikinci perde: Hakem Abdulkadir Bitigen olduDerbide ikinci perde: Hakem Abdulkadir Bitigen oldu

Bjelica’dan daha iyi performans

Trabzonspor, bu sezon görev yapan teknik direktörlerden Nenad Bjelica yönetiminde ilk sekiz haftada dört galibiyet, dört mağlubiyet alarak 12 puanla zirve yarışında geriye düşerken Abdullah Avcı’nın takımın başına getirilmesiyle çıkışa geçti. Karadeniz ekibi, Nenad Bjelica yönetiminde sekiz karşılaşmayı da 1,5 puan ortalamasıyla oynadı, Abdullah Avcı ile dokuz maçlık dönemde 18 puan elde ederek iki puan ortalamasına ulaştı.

Dünya basını Fenerbahçe-Galatasaray derbisini böyle gördü: Adil bir 0-0Dünya basını Fenerbahçe-Galatasaray derbisini böyle gördü: Adil bir 0-0

Sezonun en iyi derecesi

Trabzonspor sezonun en iyi derecesini de teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde gerçekleştirdi. Nenad Bjelica ile sekiz haftalık dönemde 13’üncülük ile 5’incilik arasında dereceler elde eden bordo-mavili takım Abdullah Avcı ile puan cetvelinde Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ardından 18. hafta sonunda 3. sırada yer alıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.