Brezilya futbolunda kaos: Federasyon başkansız, takım istikrarsız

Brezilya Futbol Federasyonu'nda eski başlan Ednaldo Rodrigues'in seçimlerde yolsuzluk iddialarıyla görevinden alınması ülke futbolunda yeni bir kaosun kapılarını açtı.

Spor 29 Aralık 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Brezilya futbolu çıkmaza girdi.

Brezilya 2022 Dünya Kupası’nda yaşadığı hayal kırıklığından bu yana toparlanamadı. Ne saha içinde ne saha dışında kaos eksik oldu ülke futbolundan. Turnuvanın ardından teknik direktörlük pozisyonundan ayrılan Tite’nin ardından kalıcı bir teknik direktörle anlaşılamadı. Bu da 2026 Dünya Kupası yolunda CONMEBOL elemelerinde istikrarsızlığa yol açtı.

Ancak tek sorun bu değil. Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ednaldo Rodrigues yolsuzluk iddialarından sonra görevden alındı. Rodrigues Mart 2022’de CBF Başkanı seçildi ve bir buçuk yıl sonra Rio de Janeiro adalet sistemi seçimlerin yasal olmadığına hükmetti. Sebebi Rodrigues’in günler önce şehrin Kamu Bakanlığı ile varılan bir anlaşmayla oylama kurallarını değiştirmesiydi. O sırada geçici başkan olan başkanın anlaşma imzalama yetkisi bulunmadığından bu yolsuzluk olarak tanımlandı.

Ancelotti: Geleceğim yakında şekillenecekAncelotti: Geleceğim yakında şekillenecek

FIFA ve Güney Amerika futbolunun yönetim organı CONMEBOL federasyona mektup yazdı. Mektupta önümüzdeki günlerde yapılması gereken seçimlerin üç kuruluşun ortak anlaşmasıyla yönetilmemesi halinde Brezilya milli takımını ve kulüpleri uluslararası müsabakalardan men etmekle tehdit ettiler. Ne FIFA ne de CONMEBOL tarafından tanınan yeni iç başkan José Perdiz’in tek başına karar almaması çağrısı yaptılar.

Bu durum yeni kalıcı antrenörün başa gelmesi konusunu da geciktiriyor. Adı geçen isimlerden Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti’nin göreve gelmesi de rafa kalkmış gibi. An itibariyle başta olan geçici antrenör Fernando Diniz yönetiminde son dört maçının birinde berabere kalıp öteki maçları kaybeden Brezilya evinde Arjantin’e yenildi ve Dünya Kupası Elemeleri tarihinde evindeki ilk mağlubiyeti tattı.

Brezilya’da yönetim kademesindeki bu basiretsizlikler yetmezmiş gibi Neymar, Casemiro, Vinicius Jr, Militao gibi oyuncuların uzun süreli sakatlıklarının takımı uzun vadede nasıl etkileyeceği de endişe yaratıyor.

Neymar Copa America'da yokNeymar Copa America’da yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.