Nuri Şahin’den yılın transferi: Borussia Dortmund’a gitti

Antalyaspor'un başında bulunan Nuri Şahin, Borussia Dortmund'un teklifini kabul etti. Ligin ikinci yarısında teknik direktör Edin Terzic'in yardımcılığını yapacak Şahin gelecek sezon takımın başına geçecek.

Spor 29 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Nuri Şahin yıllarca formasını giydiği Dortmund'a teknik direktör olarak dönüyor.

Antalyaspor’un başında bulunan Nuri Şahin, birikmiş alacaklarını bırakarak Borussia Dortmund’a transfer oldu. Yapılan anlaşmaya göre Nuri Şahin, Bundesliga’nın ikinci yarısında teknik direktör Edin Terzic’in yardımcılığını yapacak. Bu dönemde prolisans eğitimini tamamlayacak olan Şahin, gelecek sezondan itibaren Alman devinin başına geçecek. Yapılan anlaşma dört yıllık. Nuri Şahin’in Antalyaspor’daki yardımcısı Marcelo Lins Martin de sezon başında Dortmund’a gitmişti.

Antalyaspor’daki alacaklarını bırakıyor

Antalyaspor ile sözleşmesi haziran 2026’ya kadar devam eden Nuri Şahin, Dortmund’a gitmek için Kırmızı-Beyazlılar’da birikmiş alacaklarını bırakacak. Şahin ayrıca ayrılmak için Antalyaspor’a bir miktar para verecek.

Nuri Şahin'den A Milli Takım teklifine yanıtNuri Şahin’den A Milli Takım teklifine yanıt

Antalyaspor: Hem üzgün hem gururluyuz

Antalyaspor Başkanvekili Alkan Evren, “Antalyaspor olarak Nuri Şahin gibi değerli bir hocamızdan ayrıldığımız için üzgünüz. Ancak Borussia Dortmund gibi bir kulüpten teklif almasından dolayı da gururluyuz. Nuri Şahin hocamıza yeni görevinin hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Antrenörlük kariyerinde 92 maça çıktı

Antalyaspor ile bu sezon Süper Lig’de 17 maça çıkan Nuri Şahin, altı galibiyet altı beraberlik, beş yenilgi alarak 24 puan topladı. 5 Ekim 2021’de Antalyaspor’un başına geiçen Nuri Şahin, çıktığı 92 maçın 38’inden galibiyetle ayrıldı. Şahin, 23 beraberlik, 31 mağlubiyet yaşadı ve 1.49 puan ortalaması yakaladı.

Kulüp tarihine geçti

İlk olarak futbol sorumlusu olarak Antalyaspor’da görev alan Nuri Şahin, Kırmızı-Beyazlılar’ın Süper Lig’de bir sezonda en uzun yenilmezlik serini gerçekleştiren hocası oldu. 2021/22 sezonunda bu başarıyı yakalayan Şahin, 14 maçta yenilgi yüzü görmemişti.

Nuri Şahın’in ayrılığının ardından Okan Buruk, şu an kulübüyle en uzun süre devam eden teknik direktör oldu.

Bayrak Okan Buruk’a geçti

Dortmund’un yolunu tutacak olan Nuri Şahin, iki yıl, iki ay, 23 gün ile aktif olarak Süper Lig’de en uzun süredir görev yapan hocaydı. Şahin’in ayrılığı ile bu unvan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’a geçti. Okan Buruk, 1 yıl, 6 ay, 5 gündür sarı kırmızılıları çalıştırıyor.

Şahin’in yıldızı Dortmund’ta parlamıştı

Nuri Şahin, futbolculuk kariyerinde Borussia Dortmund’ta güzel başarılara imza atmıştı. Dortmund’ta profesyonel hayata giriş yapan Şahin, çıktığı 274 maçta 26gol atarken 49 asist yaptı. 2020 yılında Werder Bremen’den Antalyaspor’a transfer olan Nuri Şahin, Akdeniz ekibinde çıktığı 50 maçta gol sevinci yaşayamadı. Şahin, dört kez arkadlarına gol pası verdi. Futbolculuk kariyerine Antalya’da son veren Nuri Şahin, burada futbol sorumlusu olarak göreve başladı.

İddia: Dortmund’un yıldızları Terzic’ten şikayetçiİddia: Dortmund’un yıldızları Terzic’ten şikayetçi

Dortmund 25 maçın 12’sini kazanabildi

Terzic yönetiminde Dortmund bu sezon çıktığı 25 maçta 12 galibiyet, sekiz beraberlik, beş yenilgi aldı. Geçen sezon Bayern Münih ambargosunu kırmaya çok yaklaşan Alman ekibi, Terzic yönetiminde şampiyonluk yarışını son maçta kaybetmişti. Terzic yönetiminde Dortmund, Şampiyonlar Ligi’nde ise yoluna devam ederek son 16’ya kaldı. Dortmund, bu sezon Paris Saint Germain, Milan ve Newcastle United’ın bulunduğu, ‘ölüm grubu’ olarak adlandırılan gruptan lider çıkmayı başardı. Altı maçın üçünü kazanan sarı siyahlılar 11 puan topladı. Grubu ikinci sırada tamamlayan PSG ise sekiz puanda kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.