Galatasaray yıkılmaz kalesinde Antalyaspor’u ağırlıyor

Süper Lig'de 27. haftaya lider giren Galatasaray haftanın kapanış maçında Antalyaspor'u konuk edecek. Sarı-kırmızılılar bu sezon evinde oynadığı maçların tamamını kazandı.

Spor 26 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Galatasaray ve Antalyaspor, Rams Park'ta kozlarını paylaşacaklar.

Galatasaray Süper Lig’de ilk 26 haftalık bölümü 69 puanla lider kapadı. Fenerbahçe Kasımpaşa’yı yenerek maç fazlasıyla rakibinin bir puan önüne geçti. Bu maçın son anlarında Fenerbahçe lehine verilen penaltı büyük tartışmaya sebep oldu. Galatasaray cephesi federasyonu istifaya davet etti. Öte yandan yönetici Nihat Kırmızı çarpıcı açıklamalarla kararı eleştirdi.

Türk futbolundaki şampiyonluk yarışında neredeyse her hafta olduğu gibi yine gerilen bu ortamın bu akşam 20.00’de Rams Park’ta oynanacak Galatasaray-Antalyaspor maçında devam edip etmeyeceği merak konusu. Evinde bu sezon oynadığı maçların tamamını kazanan Cimbom Abdulkadir Bitigen’in yöneteceği maçta rakibini konuk edecek. Hafta arasında Çekya temsilcisi Sparta Prag ile karşılaşan ve UEFA Avrupa Ligi’nden elenen sarı-kırmızılı takım bu hüsranın yaralarını bir nebze sarmak amacıyla bu maça çıkacak.

Kadıköy yangın yeri! Son saniyede çalınan penaltı ortalığı karıştırdıKadıköy yangın yeri! Son saniyede çalınan penaltı ortalığı karıştırdı

Antalyaspor ise geride kalan 26 mücadelede sekiz galibiyet, 11 beraberlik ve yedi mağlubiyetle 35 puan aldı. Akdeniz temsilcisi haftaya yedinci sırada girdi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Antalya’da yapılan maçı sarı-kırmızılılar 2-0 kazanmıştı. Son beş resmi maçını kazanamayan, Türkiye Kupası’na Beşiktaş’a yenilerek veda eden Antalyaspor yapacağı sürprizle çıkış arayacak.

Cimbom’da üç eksik

Galatasaray’da kritik maç öncesi sakatlıkları devam eden Hakim Ziyech, Serge Aurier ile beraber sakatlığı nedeniyle MKE Ankaragücü ve Sparta Prag müsabakalarında oynayamayan Tanguy Ndombele’nin de sahada yer alması beklenmiyor.

Mehmet Büyükekşi 'kare as'ı tamamladı... Galatasaray da 'istifa' dediMehmet Büyükekşi ‘kare as’ı tamamladı… Galatasaray da ‘istifa’ dedi

Üç oyuncu sınırda

Sarı-kırmızılılarda Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoğlu ve Sergio Oliveira ise müsabaka öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolcular yarınki karşılaşmada kart görmeleri durumunda Beşiktaş derbisi öncesi cezalı duruma düşecek.

Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar sonrasındaki 30 mücadeleyi kaybetmedi. Galatasaray iç sahadaki son 16 Süper Lig müsabakasını kazandı. Öte yandan Galatasaray ligin 12. haftasında Hatayspor’a yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 12 galibiyet ve iki beraberlik elde etti. Cimbom ligde son yedi maçını da kazanarak yeni bir galibiyet serisi yakaladı. Bu sezon ligde oynadığı maçlarda kalesinde yalnızca 14 gol gören Galatasaray bu anlamda zirvede. Ayrıca Cimbom’un teknik patronu Okan Buruk teknik direktörlük kariyeri boyunca Antalyaspor’a hiç mağlup olmadı. Buruk Akdeniz ekibi karşısında çıktığı maçlarda sekiz galibiyet ve üç beraberlik aldı.

Galatasaray, Avrupa yolculuğunda baharı göremediGalatasaray, Avrupa yolculuğunda baharı göremedi

İki takım arasında geride kalan 55 maçta sarı-kırmızılılar 34, kırmızı-beyazlılar yedi galibiyet aldı, taraflar 14 müsabakada ise eşitliği bozamadı. Galatasaray’ın 106 golüne Akdeniz ekibi 48 golle karşılık verdi. Galatasaray, Antalyaspor ile ligde oynadığı son 15 müsabakada mağlubiyet yaşamadı. Sarı-kırmızılı takımı son olarak 2015-2016 sezonunun ikinci yarısında 4-2 mağlup etmeyi başaran Antalyaspor rakibiyle daha sonra yaptığı lig maçlarında galibiyet elde edemedi. İki takımın İstanbul’da yaptığı 27 maçta Galatasaray’ın galibiyet sayısında 17-4 üstünlüğü var, taraflar altı müsabakada da berabere kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.